Annonse
Alle trenger å lufte seg iblant, enten med en tur i skog og mark eller med friske, nye ideer, skriver NRKs fungerende radiosjef om det nye sendeskjemaet for naturprogrammer. Bildet viser en av gjestene i det gamle Friluftsmagasinet som nå tas av plakaten. Foto: NRK

Frisk luft i NRK P1

Generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv er bekymret for NRK P1s dekning av natur og friluftsliv. Bakgrunnen er endringen av sendeskjemaet. Blant endringene er at tradisjonsrike Friluftsmagasinet og Naturens Verden erstattes av nye morgensendinger.

Nå ønsker vi å nå P1-lytterne på en litt annen måte, med direktesendinger som også byr på nyheter, oppdateringer og god helgestemning. Men “Opptur”, som de nye programmene skal hete, skal fortsatt handle mye om natur og friluftsliv. De har som mål å inspirere lytterne til å komme seg ut i helga.

“Opptur” lages i Bergen, av samme miljø som står bak naturprogrammene fra før, og som jeg er takknemlig for at Lasse Heimdal tydelig setter pris på.

Felles for endringene i NRK P1 er nettopp at helgen får flere direktesendte programmer og færre opptak. Det gjør at NRK kan fortelle publikum hva som skjer, når det skjer. Vi vet at lytterne våre vil ha oppdateringer.

“Opptur” ledes av folk som er glad i naturen, som er glad i å bruke den og som er genuint nysgjerrige på friluftsliv. Vi håper å inspirere lytterne våre til å ta helga og naturen i bruk, kanskje også på nye måter.

Alle trenger å lufte seg iblant, enten med en tur i skog og mark eller med friske, nye ideer. Vi ønsker vel møtt til “Opptur” fra 3. november kl. 07.00-09.00.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse