Annonse
Foto: Scanpix / SMK

Frp hørte ikke hjemme i regjering!

Når denne saken gjør at FrP går ut av regjering, sier det mye om FrP.

At Frp går ut av regjering på grunn av at statsministeren ikke var villig til å la en syk, norsk gutt dø i Syria er absurd.

Regjeringen har nå hentet hjem en norsk kvinne og hennes to barn fra Al-Hol-leiren. Dette er en fantastisk nyhet fordi at en syk gutt nå kan få nødvendig helsehjelp for å berge livet, og at den norske stat kan straffeforfølge kvinnen som sluttet seg til IS.

Regjeringen ble virkelig testet på om de setter menneskerettigheter og rettsstaten - foran politisk spill og Frps immigrasjonspopulisme. Et lite norsk barn i en fangeleir i Syria ble straffet i mange måneder for sin mors potensielle handlinger og Siv Jensen sin ufrivillighet til å løse situasjonen.

Miljøpartiet de Grønne fremmet forslag på Stortinget om å hente gutten, søsteren og moren hjem og det presset fram situasjonen som tippet begeret for Siv Jensen og co. For vårt parti var det naturlig å reagere når et barns liv og helse ble satt på spill som følge av politiske prioriteringer. Norge har rettslige forpliktelsene overfor barn og det ble vanskeliggjort av Fremskrittspartiet.

Når denne saken gjør at Frp går ut av regjering, sier det mye om FrP. At de forlater regjeringsposisjon fordi man velger å respektere menneskerettigheter, folkeretten og å ta vare på barns liv og helse, viser det at Frp ikke hørte hjemme i regjering.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse