Annonse
BEKYMRET: Skittenelv FAU, her ved leder Bjørn Gynnild Haugland. Foto: Linda Nordvåg

FrP satser på barn og unge

Brødtekstbilder: 
Svar til bekymret FAU leder.

I et debattinnlegg 20. august skrev FAU-lederen ved Skittenelv skole om sin bekymring for om det er en styrt nedlegning kommunen prøver på.

Les innlegget: Skal vi ofre distriktene for byens forfengelighet?

Han og for så vidt hele bygda uttrykte sin store bekymring for hva Tromsø kommune tenker når de foreslår innsparingen på en million.

Den lidende part i denne saken blir bygda og ikke minst barna.

Buss i 60 minutt for å komme seg til nærmeste skole. Hva er det vi ønsker å gi eller fortelle våre unge håpefulle? Tromsø er stor, men ikke stor nok til å ta vare på distriktet. Spørsmålet til FAU-lederen er helt på sin plass. Skal distriktet lide for byens forfengelighet?

19. august skrev Nordlys en artikkel om hva partiene vil gjøre kutt i, for å prøve å rette opp i kommuneøkonomien. Tromsø FrP har lagt frem en fullstendig kuttliste. Samme liste ble fremlagt i en artikkel 28. mai i år.

Og vi kan love dere at nedleggelse av skole står ikke på den lista, hverken skolen på Skittenelv eller den på Sjurnes.

FrP vil prioritere de lovpålagte oppgavene. Eksempelvis å bevare skolene og barnehagene til ungene, der folk bor. Vi vil sørge for at vi kan levere tjenester til alle kommunens innbyggere, før vi begynner å bruke penger på andre ting.

Som Tromsø FrP sa på møtet med bekymrede foreldre fra Skittenelv og omegn i denne uka, det ligger bl.a. i vårt budsjett egne punkt hvor det står:

  • Ikke legge ned Skittenelv skole,
  • Barnehager i distriktene opprettholdes

Vi vil heller satse på barn og unge, og en stemme til FrP, vil være en stemme for:

  • Å prioritere å vedlikeholde skolebygg
  • Oppdatert undervisningsmateriell
  • Sørge for god kvalitet i barnehage og skoler
  • Og ikke minst, ingen nedleggelse av Skittenelv eller Sjurnes skole.

Vi ønsker å utfordre de andre partiene på å være like tydelige, hva er viktigst? Og hva konkret vil dere kutte?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse