Annonse

Frp-velgerne på krigsstien

40 000 Frp-velgere har gått til Arbeiderpartiet og like mange til Høyre. De Frp-velgerne som ikke har valgt seg et annet parti, har satt seg på gjerdet. Der sitter de og stirrer iltert bort på regjeringsbygningene.

Et Frp som ligger og vaker under tiprosenten i oppslutning er i ferd med å bli det man i de kretser omtaler som «et lite tulleparti». Dersom situasjonen ikke er betydelig forbedret når partiets landsmøte skal avvikles ut på vårparten, vil det bli bråk.

Frps velgere har bestemt seg for å straffe Siv Jensen og resten av partitoppen. Når denne iltre forsamlingen av prototyper på folk flest føler at «de der oppe» ikke hører etter, slår de ubønnhørlig til så prosentene skvetter veggimellom. De retter uten å nøle de mest grusomme svingslag mot sine egne. For kunsten å levere knallharde slag mot alt og alle de ikke liker, har de lært av sine forbilder i Frp-ledelsen, av Hagen, Sandberg og Jensen. 

Nå er det Jensen som selv får svi. Ikke mindre enn 190 000 av Frps velgere ved valget for litt over et år siden, har forlatt partiet, viser TV2s ferske måling. 40 000 av dem har gått til Arbeiderpartiet og like mange til Høyre. De Frp-velgerne som ikke har valgt seg et annet parti, har satt seg på gjerdet. Der sitter de og stirrer iltert bort på regjeringsbygningene. Inne i en av dem sitter Siv Jensen og ser på et tall som ikke er regnet ut av tallknuserne i departementet hennes, men kommer fra TV2s meningsmåling: Frp – 9,5 prosent. Det er det dårligste resultatet på 19 år. 

Straffen mot Regjeringskontorene Frp skyldes både det de har gjort og det de ikke har gjort. De lovet å avskaffe bompengene. I løpet av det året Siv Jensen har vært finansminister har folk flest fått betale åtte milliarder kroner i bompenger inn i statskassa hennes. I nord lovet de arbeidsplasser og velstandsvekst når de raskt åpnet for petroleumsaktivitet i Lofoten og Vesterålen. Det løftet solgte de billig til lille Venstre rett etter valget. Frp-velgerne ser ikke med blide øyne på slike løftebrudd.

Så kommer statsbudsjettet der skatteprofilen lyser med borgerligblå flamme: Vi tar fra de uføre og de lavtlønte og gir til de rike. Ikke engang noen små kutt i bensin- og dieselavgifter kan kamuflere hvem regjeringen tilgodeser med de store pengene. Det er sånt som gjør at folk flest blir forbanna.

Et Frp som ligger og vaker under tiprosenten i oppslutning er i ferd med å bli det man i de kretser omtaler som «et lite tulleparti». Dersom situasjonen ikke er betydelig forbedret når partiets landsmøte skal avvikles ut på vårparten, vil det bli bråk. Det kan fort bli en seanse som får landsmøtet på Bolkesjø til å blekne. I Frp løser man  ikke konflikter med skyggeboksing.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse