Annonse
Det jeg pekte på er at mange opplever et press for å dytte religion ut av den brede offentligheten og at de opplever å ikke bli møtt med respekt hvis de forteller at de er troende, svarer statsminister Erna Solberg på Nordlys-kritikken.

Full frihet til religionskritikk

Nordlys tillegger meg meninger jeg ikke fremførte, i en kommentar den 15.08. Der skrives det at jeg i partilederdebatten sådde tvil om retten til å utøve religionskritikk. Det gjorde jeg ikke. Religionskritikk er en rett jeg støtter fullt ut. Ytringsfrihet er en grunnleggende verdi i vårt samfunn og religioner skal ikke vernes mot kritikk.

Det er ingen motsetning mellom det, og å mene at religion likevel er viktig i vårt samfunn. Blant annet som kultur- og historiebærer. Religion er selvfølgelig også viktig for dem som tror. Det mener jeg at vi kan og bør anerkjenne. 

Det jeg pekte på er at mange opplever et press for å dytte religion ut av den brede offentligheten og at de opplever å ikke bli møtt med respekt hvis de forteller at de er troende.

Toleranse for både troende, agnostikere og ateister er for meg grunnleggende, og jeg mener at troende og ikke-troende burde respektere hverandre. 

Nordlys bør ikke tillegge meg meninger jeg ikke har og ikke har gitt uttrykk for.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse