Annonse

Fylkeskommunens hittil største triumf som næringsutvikler

Det var med stor glede vi kunne lese i avisa at prøvedrift av helårsferge Botnhamn-Brensholmen omsider skulle realiseres. At fylkeskommunen vurderer det dit hen at dette skal finansieres ved å kutte hurtigbåtrute 4 får stå for deres regning. Vi kan videre se flere stemmer i kommunen argumenteres for å opprettholde eksisterende hurtigbåttilbud.

For Senja Kommune sin del burde debatten om helårsferge og hurtigbåtruter holdes adskilt – til det er helårsferga for viktig. Argumentene for helårsdrift har vært snakket om i mange år og konklusjonen er klar: Skal næringslivet på Senja få utnyttet sitt potensiale vil helårsferga være en «Gamechanger».

Helårsdrift av fergesambandet er noe av det viktigste fylkeskommunen kan gjøre for å stimulere til vekst, sysselsetting og bosetting i distriktet. Jeg håper av hele mitt hjerte at politikerne i Senja kommune kan enes om dette. Går det på bekostning av hurtigbåtrute 4, så gjør det det.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse