Annonse

Generalsekretæren har ikke forstått sakens bakgrunn

Det er ganske flott at en generalsekretær fra den søndre delen av Norge, tar seg tid - og har slik omsorg for oss her i nord.

Det er imidlertid bare så trist at generalsekretær Lasse Heimdal ikke er blitt informert om, eller har forstått sakens bakgrunn. Hvor har du fått din informasjon fra? Har vår kjære friluftsrådgiver Henrik Romsås, vært ute med sine «omtrentligheter» igjen?

Herr generalsekretær, dette er ingen bit - for - bit nedbygging av naturen. Området mellom vegen og sjøen på Sorgenfri ble i sin helhet regulert til boligområde for 40-50 år siden. Området er altså for flere ti-år siden, helt og holdent privatisert.

Hvorfor tror du, Lasse Heimdal, at kommunen i sin arealplan har utelatt kyststi i «fjærsteinene» forbi Sorgenfri? Tror du stien er utelatt fordi det er uvurderlige natur- og friluftslivverdier i strandsonen her, eller kanskje fordi politikerne har forstått at området er privatisert for lenge siden?

Ishavskysten friluftsråd har nevn i sin klage at det ikke er inntegnet kyststi forbi Sorgenfri, men rekkevidden av dette har nok dessverre ikke lederen av friluftsrådet forstått. Denne klagen er forresten ikke innsendt med gyldig digital underskrift, men med en av underskriftene - limt inn i klagen.

Når det gjelder Henrik Romsås, så kan det synes som om han ikke har fått med seg at kommunen har en arealplan.

Henrik har gjort mye bra for friluftslivet i Tromsø, men når han begynner med private aksjoner for å stoppe bygging der det er gitt tillatelse, kommer med usannheter i avisene, opptrer som parkeringsvakt på sør-Tromsøya - da har han gått en smule for langt.

Svein Karoliussen

Tidligere eiendomssjef og kollega av Henrik Romsaas

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse