_ Dette blir jo bare småpenger. Vinninga er forlengst gått opp i spinninga, sier Bjørn Tore Hoel fra Målselv om Erna og Sivs skattelettelser til folk flest. Selv får han 3637 kroner i skattelette. Det er under en tiendedel av hva familien hans må ut med i kommunale avgifter pluss det digre bykset i eiendomsskatt i kommunen: 37.000 kroner i året. Her sammen med to av barna: Amanda (3) og Jørgen (10). Foto: Susanne Noreng

Å gi til de rikeste - og la de andre betale

Har du 100 millioner i formue, får du sjenerøse skattelettelser fra Erna og Siv. Er du uformuende, men har spinket og spart til å kjøpe egen bolig, kan skattetrykket nå drive deg fra gård og grunn.

Eiendomsskatten er så usosial som en skatt kan få blitt.

Det er opprør på gang flere steder i landet, og det kommer nok til å bli enda mer verbal kamp. I Målselv er gemyttene i kok, i Bodø likeså, og det er all grunn til å anta at opphisselsen vil spre seg, ettersom kommune etter kommune her i landet enten  innfører eiendomsskatt, eller øker den.

Prissjokkene kommer som perler på ei snor for folk flest.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse