Annonse
SLITER: Med klubbkulturen som er i veggene på Alfheim bør det ikke være så overraskende at Flovik får problemer som hovedtrener fra første stund av, skriver artikkelforfatteren.

TIL og Glimt – reprise fra i fjor?

Intet ville glede Arild H. Gjerde mer enn at innlegget han her har skrevet blir gjort til skamme.

Makter «styre og stell» i Tromsø og Bodø å ta de nødvendige skritt tidsnok denne sesongen?

Nok en sesong – på rad – virker det som om Tromsø og Bodø/Glimt har «lagt opp til» å holde nordnorske fotballpatrioter i age mht. å påføre oss økende dosering av nervemedisin sammenlignet med i fjor! Undertegnede hadde da, på omtrent samme tid, en ytring i Avisa Nordland og Nordlys, der fjorårets «nedrykksytring» ble inntatt som tema for Nordnorsk debatt.

Nå er det ikke noen slik «hedersbevisning» som driver meg i år (hvilket det faktisk heller ikke var i fjor), men et sterkt behov for å få sagt ifra om min mening mht. «tingenes tilstand».

Med mitt ståsted i Harstad, omtrent midt mellom Tromsø og Bodø, og ditto egentlige toppklubber fra disse to «storbyene», føler jeg et både objektivt og nøytralt forhold til så vel TIL som Glimt. Det skal samtidig innrømmes at hverken Harstad eller HIL ikke engang relativt kan hamle opp med sine «storebrødre» i sør og nord, men se det er en annen historie…

Etter fjorårssesongens «nervekrig», ikke imot andre klubber, men mot landsdelens befolkning – i hvert fall oss fotballinteresserte – valgte Glimt å «sende Jan H. Halvorsen sørover igjen» (nå i Fredrikstad og FFK), mens TIL-styret lot assisterende trener, Bård H. Flovik, overta roret på Alfheim.

Det er ikke etterpåklokskap å nå hevde at så ikke burde ha skjedd, for man mente nok at Flovik akulle få sin sjanse etter så mange år og sesonger som ass. trener, sist under «stadig nedrykkstruede» Steinar Nilsen. Med dennes og klubbens/lagets kultur i veggene på Alfheim , bør det imidlertid ikke være så overraskende at Flovik får problemer som hovedtrener fra første stund av, uten at han selv synes å være noe som helst bekymret!

For utenom kulturen er vel også  mentaliteten – især mht. å vinne – hos trener(e) og spillere på TIL medvirkende årsak til problemene i sesongstarten? Dette være seg på både hjemme- og bortebane.

Så var det Glimt, da? Her lot man også ass. trener fra i fjor – muligens enda lenger tilbake? – Aasmund Bjørkan «få opprykk til hovedtrener for A-laget etter Halvorsens sorti. Som med TIL, har heller ikke dette grepet i «Berg-klubben» vært noen umiddelbar suksess – hverken hjemme eller borte. For Bjørkan er for lik Flovik mht. «hederlige nederlag»!

Hovedspørsmålet etter ovenstående «leksjon» må bli: Makter «styre og stell» i Tromsø og Bodø å ta de nødvendige skritt tidsnok denne sesongen, både mht. trener(e) og spillere, før den første snøen faller – især i Ishavsbyen (der for så vidt vårens snøfall ikke ennå er garantert over!)? Med disse «rekordlange» setninger avsluttes min ytring, som jeg uansett håper kan gi en sportslig givende debatt. Men intet skulle glede mer enn at ovenstående bidrag blir gjort til skamme, og da helst før sommerferien…

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse