Annonse
AVTALE om TEMPLARHEIMEN: Kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen (fra venstre), ordfører Kristin Røymo (Ap), leder i Tromsø Skiklubb, Lars Fause, Brage Sollund Larsen og leder i Ttromsø Skiskytterlag, Steinar Vaadal, er nær en avtale om skisportens framtid på Templarheimen. (Foto: Inger Præsteng Thuen, Nordlys)

God løsning for Templarheimen

All honnør til skiklubbene og kommunen. Men uforståelig hvorfor fylkesrådet obstruerte saken så lenge.

Presisering! Lederartikkelen er oppdatert etter bekreftelse fra Tromsø kommune om at fylkesrådets innsigelser ble trukket 13. september. Dette kunne ikke Tromsø kommune bekrefte da lederen først ble publisert.

Skimiljøet i Tromsø og Tromsø kommune har omsider begravd stridsøksa ved Templarheimen. Tidligere denne uka ble man enige om en avtale som også i fremtiden sikrer gode vilkår for langrennsløperne og skiskytterne i Nord-Norges største idrettsby.

Kommunen har på sin side forpliktet seg til å lage en ny ski- og skiskytterstadion i området. Dette skal gjøres uten at opparbeidingen av ny stadion kommer i konflikt med byggingen av det nye Tromsøbadet.

Det er ingen hemmelighet at Nordlys mente plasseringen av badelandet er feil. Vi ville foretrukket en lokalisering i sentrum av hensyn til samhandling med reiselivet og øvrige næringsaktører. Slik kunne man også unngått de mange problemene som har oppstått rundt inngrep i Tromsømarka.

Men dette er nå historie, og byen er nødt til å se fremover. Beslutningen er tatt, og Tromsø får nå et badeanlegg og 50-metersbasseng som blir til glede for mange. Å fortsette en utrettelig kamp mot et politisk vedtak som et bredt flertall i bystyret har stilt seg bak, ville blitt utmattende for skimiljøene. Dette har man åpenbart nå tatt konsekvensen av.

Derfor gir vi honnør både til den politiske ledelsen i Tromsø og skiklubben for den konstruktive løsningen som nå foreligger. Tromsø Skiklubb og Tromsø Skiskytterlag har gjennom flere måneder brukt harde ord mot kommunen, desto mer gledelig er det at man nå har kommet til enighet.

Fylkesrådet har på sin side skapt problemer for Badelandet i det lengste. Som regional planmyndighet har man benyttet enhver anledning til å komme med nye merknader og innsigelser. Særlig gjelder dette de to fylkesrådene fra henholdsvis Nordreisa og Salangen, Gerd Kristiansen (KrF) og Ivar B. Prestbakmo (Sp). Det har over tid festet seg et inntrykk av at man nær sagt på enhver måte har ønsket å bruke sin makt til å gjøre livet mest mulig surt for framdriften rundt Tromsøs nye badeland. Det har blitt anlagt en skarp tone som ikke har invitert til smidighet og dialog, og som har skapt stor frustrasjon i Tromsø kommune.

Det bør også stilles spørsmål ved fylkesrådslederen selv, Cecilie Myrseth, sin håndtering av saken. Til syvende og sist er det hennes ansvar at badelandssaken har trukket unødvendig langt ut i tid. I Arbeiderpartiets stortingsnominasjon for Troms, sier hun at hun en Tromsø-kandidat. Da hadde det vært å forvente at hun viste lederskap i fylkesrådet, slik at hennes egne fylkesråder ikke ble for nidkjære i sitt arbeid når det gjelder å forsinke prosjekter i Tromsø.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse