Annonse
Foto: Yngve Olsen

Gode tjenester krever velholdte bygg

Å ta vare på bygg som vi har er en god investering for kommunen. Idag forfaller alt for mange bygg og dette medfører at tjenestene som skal leveres fra bygget preges.

Inneklima, temperatur - selve bygget vanskeliggjør oppgaven for brukerene. Vi må evne å ta vare på det vi har- og ikke bare la det skure å gå med tanke på at vi sparer penger på å ikke vedlikeholde. 

Idag har vi ikke muligheten å gi byggene våre det vedlikeholdet det kreves for at byggene skal ha den funksjonen som den engang var tiltenkt. For at vi som kommune skal levere gode tjenester, så er det absolutt nødvendig at byggene våre takler dette.

Med gode og velholdte bygg får vi mange positive effekter: Færre sykemeldinger som går utelukkende på dårlig inneklima, et mer bruker tilpasset bygg som forenkler arbeidsdagen, både for ansatte og brukere.

FrP vil at vi skal ta vare på våre bygg og optimalisere disse til et nivå som gjør byggene gode og velholdte. Spørsmålet blir selvfølgelig fra noen dette: Hvordan skal dere gjøre dette? Hvor skal pengene hentes fra? Svaret er prioriteringer. Vi vil gjøre solide prioriteringer på det som er lovpålagt- og prioritere dette. Det er svært viktig for oss at barn og unge på våre skoler har et inneklima som er godt. Det er viktig at vi har bygg som ikke fører til sykemeldinger og tilbud som fordyrer pga dårlig vedlikehold og tilpasninger.  

I stedet for å bygge en ny skole til 6-700.000.000 millioner, ønsker vi å løfte mange eksisterende skoler for den investeringssummen. For et slikt beløp kan mange skoler få en stor renovering/ oppgradering slik at byggene får tilbake sin funksjonalitet og ikke minst dagens standard for bygg.

Vil vil jobbe for å ta vare på det vi har- og ikke bare gyve løs på ny investeringer som ofte synes å være letteste vei og gå. FrP mener at ved å satse på vedlikehold, så blir kommunen å gå i riktig retning. Vi blir alle å tjene på dette.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse