Annonse
STYGG OG FARLIG: Hovedgata i Nordens Paris: manglende, løse og skjeve heller overalt. Hele gata er som en lang snubletråd. Det må det gjøres noe med før noen skader seg bare ved å spasere her. Foto: Tone Angell Jensen

Godt forslag, Myklevoll

Det som møter oss i Storgata, er til tider resultatene av ren vanskjøtsel.

Leder i Kommune og byutviklingsutvalget, Tone Marie Myklevoll (Ap), ønsker å flytte bevilgninger fra Prostneset park, til oppgradering av Storgata.

Det ideelle hadde selvfølgelig vært å gjøre begge deler, både lage en flott park, og pusse opp hovedgata i byen samtidig. Men kommunens økonomi har som kjent sine begrensninger, dessverre. Og Storgata i Tromsø, fra Wito-hjørnet til Bispegata, er stedvis et helt skrekkelig skue.

Farlig er den også. Med løse, skjeve og manglende heller er hele strekningen en eneste lang snubletråd. Det er faktisk fare for å ende opp i forslått tilstand, etter en spasertur i byens hovedgate.

Det er ganske enkelt utrolig at forslummingen av denne delen av Storgata har fått gå så langt, uten at noen har tatt affære. Det dreier seg om hovedgata i en by med 75.000 innbyggere, og en by som er et stort reiselivsmål, med mange tusen turister gjennom hele året. Det som møter oss og dem i Storgata, er til tider resultatene av ren vanskjøtsel.

Dette burde vært tatt tak i for lenge siden fra kommunens side. Og det er dessverre ikke bare oppussing som trengs når det gjelder Storgata. Det må en radikal holdningsendring til, det gjelder både kommunen og enkelte gårdeiere. Interessen for å gjøre alle deler av byen attraktiv må skjerpes. Det går an å reparere, vedlikeholde, rydde og stelle, uten at det koster millioner. Skit avler skit, heter det, og dess lenger man venter med vedlikeholdet, dess dyrere blir det.

Det er betegnende at det er en politiker som må ta initiativet, men dette er en bra start for lederen av det nye Kommune og byutviklingsutvalget. Det å bry seg om fellesarealene våre, og ta initiativ for å gjøre dem trivelige og innbydende, er en viktig oppgave.

Så skal det legges til at jobben som kommunen har gjort i Kirkeparken og området rundt, har gjort den delen av sentrum mye finere og mer attraktiv. Derfor er det synd om Prostneset park må nedprioriteres i denne omgang. Det kan imidlertid ikke bety at planene skrinlegges for godt. Området ned mot havneterminalen trenger også et skikkelig løft. Men satt opp mot forholdene i byens hovedgate, mener vi dette må komme i neste omgang.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse