Annonse
Erlend Svardal Bøe (t.v.) og Jan-Thore Lockertsen

Godt forsøk, Lockertsen

Det må ha rablet fullstendig for Jan-Thore Lockertsen.

Istedenfor å komme med gode politiske argumenter og fakta, er Lockertsen mer opptatt av å harselere med min alder og mitt tidligere bosted.

Det må ha rablet fullstendig for Jan-Thore Lockertsen. Det er nok grunnen til at jeg har sluttet å ta han på alvor. Lockertsen er flinkere til å ha meninger om debattene, enn å ha meninger i debattene. Det illustrerer hans innlegg «Jeg har forhåndsstemt – det var like greit» på en glitrende måte.

Istedenfor å komme med gode politiske argumenter og fakta, er Lockertsen mer opptatt av å harselere med min alder og mitt tidligere bosted. Hvor relevant er det for den politiske debatten? Ingenting. Men det er vel gjerne den enkleste veien å engasjere seg i politiske debatter når du er blottet for politiske argumenter.

Det er også fascinerende å se hvilket syn Lockertsen har på historie. Det er ifølge Lockertsen slik at om du ikke er født eller oppvokst på stedet historien fant sted, så kan du heller ikke ha meninger om den. Med den logikken lagt til grunn kan Arbeiderpartiet hverken stille med Aarbakke eller Røymo i topp - da ingen av dem er født i Tromsø. Jeg forventer at Lockertsen i all sin fremtid følger sine egne prinsipper og slutter å ha meninger om historie som har funnet sted før hans levetid eller på steder han ikke har vokst opp.

Lockertsen har forhåndsstemt og er fornøyd med det. Jeg har ikke stemt, men skal gjøre det på selve valgdagen. Ikke overraskende kommer jeg til å stemme Høyre. Grunnen til det er at etter fire år med Høyre i Tromsø peker pilene i riktig retning på flere områder. Ingen må glemme at Arbeiderpartiet styrte Tromsø i 12 år før Høyre kom til makten i 2011. I skolen har flere lærere fått tilbud om videreutdanning og i kommunen bygges det flere boliger. Tromsøbadet og Otium er prosjekter som har fått fortgang i seg etter at Høyre kom til makten.

Dette er ting som ikke ville skjedd om ikke den borgerlige alliansen hadde tatt over i 2011. Da ville Arbeiderpartiet fortsatt å gjøre svært lite på disse områdene. Det har faktisk noe å si hvem som styrer kommunen vår. Selv om mye går bra i Tromsø, må vi fortsatt ha høye ambisjoner for kommunen vår. Tromsø Høyre har gode løsninger for veien videre.

Og PS: Neste gang Lockertsen skal skrive leserinnlegg og brøle i alle retninger, så anbefaler jeg at han har noe konstruktivt og reelt å bidra med. Hvem som helst kan kommentere debattene fra utsiden, slik nettrollene gjør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse