Annonse
ALPINANLEGG: Planene om Arctic Center har versert i nærmere førti år. Nå kan de omsider være på vei mot realisering. Illustrasjon: Nordic Office Architecture

Godt nytt om Arctic Center

Kvaløya er Norges femte største øy. Ergo burde det være fullt mulig å få plass også til et reiselivsanlegg her.

Tromsø trenger å utvikle seg kontinuerlig for å fortsatt kunne hevde seg som attraktivt reisemål.

Fylkesmannen i Troms og Finnmark har bestemt seg for å ikke fremme innsigelser mot den planlagte alpinlandsbyen til Arctic Center i Håkøybotn. Dermed har planene om alpinanlegget passert nok et hinder i løypa inn mot realisering.

Konsekvensutredningen viser at planforslaget kan få betydelige negative konsekvenser for reindrift, naturmangfold og friluftsliv, fastslår fylkesmannen. Likevel kommer det ingen stoppordre. Fylkesmannen overlater i stedet til kommunestyret å avgjøre om de positive effektene av anlegget veier opp for ulempene.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse