Annonse
PROTEST: Omlag 200 personer dukket opp i 1. maitoget i Tromsø onsdag, for å protestere mot bompenger. Frp sin ordførerkandidat Bjørn Gunnar Jørgensen var en av dem. Men nå risikerer han solid velger-lekkasje, nettopp på grunn av bompenge-politikken. Foto: Guro Kristoffersen Lysnes

Gratispassasjerer i spagaten

Frp har fått trøbbel i trafikken. En konkurrent har tatt plass i veibanen: bompengepartiene. Der hvor folkeaksjonene mot bompenger har vokst seg til å bli politiske partier som stiller liste til høstens valg, kaprer de velgere, spesielt fra Frp. Det kan få store konsekvenser, også i Tromsø.

I Tromsø håper den tidligere Frp-veteranen Jan Blomseth, nå listetopp for partiet «Nei til bompenger», å gjøre det minst like godt som meningsfellene i Bergen, ja kanskje til og med bedre.

Fremskrittspartiet har landsmøte i helga. Og de som reiste til møtet i veteranbiler, fikk gratis parkeringsplass foran hotellet. For Fremskrittspartiet er bilens og bilistenes parti, og det skal markeres så det synes.

Det kan partiet saktens trenge. For Frp har fått trøbbel i trafikken. En konkurrent har tatt plass i veibanen: bompengepartiene. Der hvor folkeaksjonene mot bompenger har vokst seg til å bli politiske partier som stiller liste til høstens valg, kaprer de velgere. Spesielt fra Frp.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse