Annonse
PROTEST: Omlag 200 personer dukket opp i 1. maitoget i Tromsø onsdag, for å protestere mot bompenger. Frp sin ordførerkandidat Bjørn Gunnar Jørgensen var en av dem. Men nå risikerer han solid velger-lekkasje, nettopp på grunn av bompenge-politikken. Foto: Guro Kristoffersen Lysnes

Gratispassasjerer i spagaten

Frp har fått trøbbel i trafikken. En konkurrent har tatt plass i veibanen: bompengepartiene. Der hvor folkeaksjonene mot bompenger har vokst seg til å bli politiske partier som stiller liste til høstens valg, kaprer de velgere, spesielt fra Frp. Det kan få store konsekvenser, også i Tromsø.

I Tromsø håper den tidligere Frp-veteranen Jan Blomseth, nå listetopp for partiet «Nei til bompenger», å gjøre det minst like godt som meningsfellene i Bergen, ja kanskje til og med bedre.

Fremskrittspartiet har landsmøte i helga. Og de som reiste til møtet i veteranbiler, fikk gratis parkeringsplass foran hotellet. For Fremskrittspartiet er bilens og bilistenes parti, og det skal markeres så det synes.

Det kan partiet saktens trenge. For Frp har fått trøbbel i trafikken. En konkurrent har tatt plass i veibanen: bompengepartiene. Der hvor folkeaksjonene mot bompenger har vokst seg til å bli politiske partier som stiller liste til høstens valg, kaprer de velgere. Spesielt fra Frp.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse