Annonse
Håkon Vahl.

Gratulerer med Nord-Troms Pride!

Vårt fylke, Troms og Finnmark, skal være et godt sted å bo, leve og jobbe for alle uavhengig av legning eller kjønnsidentiet.

I år kan vi ikke gå i for å støtte, for solidaritet eller i pur glede for det fargerike mangfoldet av legninger og identiteter i Nord-Troms. Regnbuen blir ikke den samme grunnet korona-viruset. Det bør ikke bety at vi skal utvise mindre støtte til alle innbyggere.

Det er fremdeles slik at unge opplever det som utfordrende å stå frem til skolekamerater og sine foreldre. Vi vet at det er mange som ikke tør å være seg selv og som trenger at vi ser dem. Vi må alltid stå opp for retten til å leve sitt eget liv. Den friheten til å elske den man elsker, må vi hegne om for alle. Ingen er nemlig fri før vi alle er frie.

Fortsatt er dessverre «homo» det mest brukte skjellsordet i skolegården og alt for mange opplever negativ sosial kontroll hjemme eller i menigheten. Som politikere er det vår jobb å markere at vi ikke aksepterer at noen hindres fra å leve sine liv slik de selv er skapt og ønsker. Det er nettopp vår jobb å legge til rette for rammen for gode liv til innbyggerne våre. Det krever at vi er tydelige i at alle hører til her i Troms og Finnmark.

Dere som har stått på for å gjennomføre Nord-Troms Pride har vist hvor viktig og engasjerende dette er, selv på små steder. Dere gjør en formidabel jobb for mangfoldet og jeg bøyer meg i støvet for hva dere har fått til av engasjement i forkant av årets digitale Pride og at dere gjennomfører denne. Dette er lagt merke til godt ut over fylkesgrensene og inn i regjeringskontorene.

Flaggstangen på Rådhusene i alle kommunene i Nord-Troms fortjener å vise seg i alle de fargene vi består av her i Nord. På vegne av alle dem som ikke har følt seg velkommen oppigjennom årene. På vegne av dem som er usikker på om vi vil akseptere dem. Høyre ønsker å vise at vi støtte den enkeltes rett til å være seg selv og til å elske som seg selv.

Vi ønsker dere alle i Kåfjord, Storfjord, Kvænangen, Nordreisa, Skjervøy og Lyngen til lykke med den første Pride i Nord-Troms lørdag og gleder oss til at vi alle kan møtes igjen i en skikkelig regnbueparade i 2021.

Kjærlighet

Rakkhaus

Ráhkisvuohta

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse