Annonse
Hårek Elvenes: - Nordlys' kall er kun å framsnakke Arbeiderpartiet. Det er vi vant med. Mer oppsiktsvekkende er det at Nordlys legger for dagen så lite kunnskap om tingenes tilstand i Nord-Norge. Foto: Scanpix/Nordlys

Grenseløst uopplyst

Nordlys er dørgende kjedelig og negativ i sine beretninger om Nord-Norge, mener Høyres Hårek Elvenes.

Eksportrekorder tikker inn på løpende bånd, og det er optimisme i bygd og by. Da er det så trist at Nordlys ikke ser sin misjon til noe større på vegne av Nord-Norge enn å karikere regjeringen.

Journalist Oddvar Nygård røper 7. september grenseløs kunnskapsmangel om Norges forpliktelse som Schengen-land. Plutselig tilstrømming av 5.500 asylsøkere over Storskog i fjor avdekket med all tydelighet at kontrollen på grensepasseringspunktet på Storskog ikke var god nok. Det oppstod kaotiske tilstander. Derfor settes det opp et 200 meter langt gjerde på Storskog.

Grensen styrkes for å kunne håndtere en eventuell ny situasjon. Gjerdet kan umulig oppfattes som en provokasjon mot Russland. Det har heller ikke Russland gitt uttrykk for. Landet som for øvrig har verdens lengste landegrense beskyttet av et 20 000 km dobbelt piggtrådgjerde med sone imellom. Norge er en del av Schengen-samarbeidet og grensen mot Russland er Schengens yttergrense. Om Schengens yttergrenser hadde fungert ville ikke det ikke vært behov for å gjøre noe. Det er våre internasjonale forpliktelser som følges opp av regjeringen.

Nygård kommer også med noen eselspark til regjeringen i kjent Nordlys-stil. Nordlys' kall er kun å framsnakke Arbeiderpartiet. Det er vi vant med. Mer oppsiktsvekkende er det at Nordlys legger for dagen så lite kunnskap om tingenes tilstand i Nord-Norge. Nord-Norge går så det suser. Nord-Norge har lav ledighet og regjeringen investerer i landsdelen som aldri før. Det går en linje i Høyres politikk med særlig omtanke for Nord-Norge. Fra Høyres statsminister Jan P. Syse som innførte tiltakssonen i Nord-Troms og Finnmark, via den første nordområdemeldingen med utenriksminister Jan Petersen som arkitekt, til dagens rekordhøye investeringer i landsdelen med Høyre som det førende regjeringspartiet. 

Reformen innen høyere utdanning har gitt Nord-Norge landets tredje største universitet. Eksportrekorder tikker inn på løpende bånd, og det er optimisme i bygd og by. Da er det så trist at Nordlys ikke ser sin misjon til noe større på vegne av Nord-Norge enn å karikere regjeringen. Helsekøene går ned og UNN styrker kreftbehandlingen og nye sykehus bygges flere steder i Nord-Norge. Listen er lang og vil kreve et ekstranummer i Nordlys, men det forblir en drøm. Den sivile beredskapen er styrket. Nye redningshelikoptre er snart på plass og landsdelen har fått 100 nye politistillinger siden regjeringsskiftet. Og i sommer får 180 nye veistrekninger i Nord-Norge ny asfalt til glede for næringslivet og de mange som er avhengige av bilen i en langstrakt landsdel.

«Spenningens land», kalte biskop Eivind Bergrav boka om Nord-Norge, som ble en bestselger. Det gjelder fortsatt. Nordlys er derimot dørgende kjedelig og negativ i sine beretninger om Nord-Norge. Men som kjent, når kartet ikke stemmer med terrenget, er det terrenget som stemmer. Heia Nord-Norge!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse