Annonse

Grovt usaklig om minoritetsspråk

I et tilsvar til meg i debatten om kvensk språk velger Sanna Sarromaa å omtale dette sårbare minoritetsspråket som en «utdatert» og «retardert dialekt». Dessuten tillegger hun både Språkrådet, fagmiljøene og de kvenene som kjemper for eget språk, skjulte motiver.

Jeg kan forsikre Sarromaa om at de svært nøkterne ressursene som er satt av til styrking av kvensk og andre minoritetsspråk, ikke er bevilget for at ansatte i Språkrådet skal ha noe å «pusle med» i arbeidstida. For øvrig ville også et eventuelt arbeid med å fremme riksfinsk som nasjonalt minoritetsspråk i Norge ha krevd ressurser.

Gjennom sine karakteristikker av kvensk og kvenmiljøet bidrar Sarromaa til å nøre opp under gamle fordommer og mistro mot en nasjonal minoritet med et svært sårbart språk. Den typen polemikk som Sarromaa legger opp til med sitt innlegg, er oftest ufruktbar, så Språkrådet ønsker for sin del å sette punktum her.

Men vi deltar gjerne i et saklig og konstruktivt ordskifte om minoritetsspråk og minoritetsspråkpolitikk i Norge.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse