Annonse
NORDLYSTURISTER: Alt tyder på en enorm vekst i antall turister til Nord-Norge og Tromsø de neste årene. Det krever store investeringer i offentlige tjenester og infrastruktur. Hvem skal betale? Foto: Bjørn Lockertsen

Den gule fare

Innbyggerne i Tromsø kommer til å få en kjemperegning på bordet. Vi kan velge om den skal betales av rike kinesere og Petter Stordalen, eller om vi må ta den selv.

Midtvinters minner Kaldfjorden mest om Gunnar Bergs maleri av Trollfjordslaget, der mer eller mindre kyndig manøvrerte hvalsafarier dupper mellom kystflåten

Da min datter brakk håndleddet i vinter, tilbragte vi to dager og uendelig mange timer i kø på UNN. Foran i køen: Turister med kompliserte brudd etter fall på glatta. Med 100.000 vinterturister i en by med 70.000 innbyggere er det ikke lett å dimensjonere helsevesenet, sa sykepleieren i luka. Og jeg forklarte min datter at vi skal leve av turisme når hun blir stor, så her må vi ta en for laget. Samtidig sendte jeg noen varme tanker til spanjoler som havner i kø bak nordmenn som har ramlet i fylla om sommeren.

Da gipsen var på plass kunne jeg ta igjen tapte arbeidstimer og dro til Fjellheisen, der næringsminister Monica Mæland la frem regjeringens sterkt forsinkede og like etterlyste reiselivsmelding.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse