Annonse
Gunnar Thraning har relativt god oversikt over Tromsø kommunes virksomhet. Jeg hevder derfor at han skriver mot bedre vitende. Om det er parkeringsboten som svir så hardt som er årsaken, eller om det er andre grunner skal jeg ikke spekulere i, skriver Jens Ingvald Olsen. Foto: Nordlys arkiv / Nordnorsk debatt

Gunnar Thranings parkeringsbot

Det er surt å få parkeringsbot, om den er berettiga eller ikke. Gunnar Thraning skriver («De har ledet oss ut på et sidespor - nå trenger vi forandring») om sin opplevelse etter en slik bøtelegging. Han er ikke blid på Tromsø Parkering. Tromsø Parkering as er et kommunalt aksjeselskap, og jeg vil tro at de vil svare på anklagene fra Thraning.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er at Thraning synes å bruke dette intermessoet med parkeringsbot som brekkstang for et ganske selsomt angrep på de tre gruppelederne fra Ap, SV og Rødt i Tromsø kommunestyre.

Det er liksom ikke måte på hvor udugelige vi og resten av den politiske ledelsen, og for så vidt også administrasjonen i Tromsø kommune er. Mens alt gikk på skinner og på høygir fra 2011-15, så er det bare elendighet nå. Ingenting har skjedd eller skjer - bortsett fra sluttføring  alt det som det fantastiske Hilmarsen-byrådet gjorde. Alt var nærmest lagt på sølvfat da vi overtok høsten 2015.

Gunnar Thraning har relativt god oversikt over Tromsø kommunes virksomhet. Jeg hevder derfor at han skriver mot bedre vitende. Om det er parkeringsbot som svir så hardt som er årsaken, eller om det er andre grunner skal jeg ikke spekulere i. Men fremstillinga av de byggeklare og finansierte byggeprosjektene Gunnar Thraning skriver om, vet han er forvrengning av virkeligheta.

Var Brensholmen skole klar til bygging, var helsehuset klar til bygging? Hvor var tomta Hilmarsen og Kanestrøm hadde gjort klar? For ikke å snakke om Tromsøbadet… Når det gjelder Tvibit så ble det bygd mot et av byrådspartiene, Frps, vilje, og det var også stor motstand i Høyre. Hvordan den økonomiske situasjonen var i Tromsø kommune høsten 2015, da vi overtok, skal jeg ikke nevne engang.

At Thraning er politisk uenig med oss er så sin sak, men at han presenterer en slik fremstilling på nordnorsk debatt er i drøyeste laget. Men byrådskameratene fra H, Frp og V er muligens rødmende stolt over å få en slik hyllest fra Gunnar Thraning. Vi har ikke sett make.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse