Annonse
Kanskje på tide at du begynner å lytte, blir mer ydmyk og er mann nok til å be de du fornærmer om unnskyldning? Men det har du vel ikke hverken mot eller vett til? skriver Jan Skogheim til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Forsvarsdepartementet

Et ego som vokser i takt med glansen på lakkskoene, pressen i dressen og størrelse på limousin og livvaktstyrke

Han virker kun å bry seg om sitt eget stadig voksende ego.

I går, under fremleggelsen av statsbudsjettet, visste endelig regjeringen Solberg sitt sanne ansikt. Det var faktisk sant at de i fullt alvor ville bruke sivile kapasiteter i krig. Ja, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen annonserte til og med at de ville teste ut dette under den militære storøvelsen Trident Juncture i månedsskiftet november/desember.

Folkeretten ble laget nettopp for å beskytte sivile i krig. Om regjeringen åpner for bruk av sivile helikoptre i krig er dette et grovt brudd på nevnte lov. Ikke bare det. Det åpner for at en eventuell fiende vil komme til å beskyte også de som ikke er innleid av Forsvaret. For hvordan skal en eventuell fiende kunne skille mellom sivile og militære kapasiteter under en eventuell krigshandling så lenge militært og sivilt blir visket ut? Eller har regjeringen tenkt å kle opp det sivile personellet? Slik at vi får en form for paramilitære styrker i dette landet? Er det en slik utvikling Bakke-Jensen og resten av regjeringen ønsker?

Det dukker opp veldig mange dilemmaer om en åpner for bruk av sivile kapasiteter under en våpnet konflikt. Så mange at det blir umulig å gå inn på alle i et kort leserinnlegg. At Bakke-Jensen ikke bryr seg om dette skjønner jeg når en ser på hans handlinger og uttalelser i jobben som forsvarsminister. Han virker kun å bry seg om sitt eget stadig voksende ego. Et ego som vokser i takt med glansen på lakkskoene, pressen i dressen og størrelse på limousin og livvaktstyrke.

Men når han på beste sendetid i TV 2 forteller seerne at Pål B. Nygård, regiontillitsvalgt for Norges Offisersforbund, ikke vet hva han snakker om er begeret fullt. Og når han i tillegg trekker Nygårds militære kunnskap og hans allmenne kunnskap i tvil er begeret fullt. Slik oppfører ikke en statsråd seg!

Kjære Bakke-Jensen; Nygård har førstehånds informasjon om hvilke utfordringer Hæren står overfor gjennom stillingen som tillitsvalgt. Han snakker med og for de på bakken som til daglig står i det. Han reiser ikke rundt i limousin og dress og snakker i ørska slik du gjør! Kanskje på tide at du begynner å lytte, blir mer ydmyk og er mann nok til å be de du fornærmer om unnskyldning? Men det har du vel ikke hverken mot eller vett til?

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse