Annonse
Erlend Svardal Bøe, Herman Kristoffersen og artikkelforfatter Jan-Thore Lockertsen (innfelt).

Jeg har forhåndsstemt - og det var like greit

Jan-Thore Lockertsen: Røde-Herman ble ordfører for Ap da Erlend Svardal Bøe var 7 år og fortsatt vandret rundt i Florø. (…) Likevel skriver Bøe som om han har opplevd Røde-Herman som ordfører.

Bjørn Gunnar Jørgensen er seg selv lik. En spade omtales fortsatt som en gravemaskin, og der engler trår med varsomhet, der tramper Jørgensen inn.

Jeg er litt over middels interessert i mitt lokalsamfunn. Hvor veier skal ligge, hvor tett det skal bygges, behandling av våre eldre, skole, rettigheter for ansatte og hvordan Tromsø skal styres, det betyr noe for meg.

Argumentasjon fra politiske agitatorer, lytter jeg til, i den grad det er argumentasjon. For med hånd på hjertet og æregudsspeidersord, det har vært mange retoriske overtramp i denne valgkampen. Jeg har kjent skamrødmen bre seg når jeg har sett twitter fra Øyvind Hilmarsen og leserinnlegg fra Bjørn Gunnar Jørgensen og Erlend Svardal Bøe.

Bøe, som i følge NRK Sogn og Fjordane, flyttet til Tromsø i 2011, har gjort en lynkarriere i politikken. Fra å være fylkesleder i FpU, gikk han over til Høyre. I Tromsø har han vist særs gode evner til å vurdere vår historie. Et innlegg under hans navn handlet om Herman Kristoffersen.

Røde-Herman ble ordfører for AP da Bøe var 7 år og fortsatt vandret rundt i Florø. Herman (som alle i Tromsø fortsatt sier) ble gjenvalgt for en ny periode og gikk av som ordfører da Bøe var 15 år – og fortsatt bodde i Sogn og Fjordane. Likevel skriver Bøe som om han har opplevd Røde-Herman som ordfører. At hans innlegg er blitt tilbakevist både av tidligere ordfører Herman, og Kåre Sørensen, er i mitt innlegg litt underordnet. Jeg lurer mer på hvem som skrev Bøes innlegg?

Bjørn Gunnar Jørgensen er seg selv lik. En spade omtales fortsatt som en gravemaskin, og der engler trår med varsomhet, der tramper Jørgensen inn. Han kan sin Haakon Lie og Einar Gerhardsen. Det var som å lese Gerhardsens oppgjør med kommunistene, og å høre Lies angrep på kommunister i eget parti. Senator Joseph Raymond McCarthy må ha stått modell for Jørgensens knallharde oppgjør med de farlige kommunistene blant oss.

Hva faren er, det vet jeg fortsatt ikke. Kanskje er det på tide å ta frem barne-tv fra den gang NRK i Frps ord var ARK, og spørre om det kanskje hadde vært bedre å legge av ’Den sinte Sintronille’ og heller ikle seg Colagol?

Øyvind Hilmarsen har twitret. Det ble gjengitt i iTromsø. Javel, så har han prompehumor. Noen har det. Hilmarsen har hatt en periode som byrådsleder, men han har stilt til valg som ordførerkandidat for Tromsø Høyre før det. Det er lett å glemme at han tapte ordførervalget mot Arild Hausberg fra AP i 2007.  Om Hilmarsen tapte på manglende karisma og klarhet, eller om han tapte mot Herman Kristoffersens ettermæle, er ikke godt å si.

Uansett hvordan jeg snur og vender på det, Høyres Bøe og Frps Jørgensens, angrep på Kristoffersen, er tilbakevist av det demokratiske Tromsø. For det stemte for Kristoffersen tre ganger. To ganger som ordfører og en gang på hans ettermæle.

Jeg har forhåndsstemt. Hva som videre sies i lokalvalgkampen vil ikke ha noen betydning for meg. Jeg ser at løftene fra forrige valgkamp ikke er holdt. De er alle utsatt til neste periode. Et spørsmål er dessverre tatt ut av demokratisk kontroll. Ny forbindelse til Kvaløya. Høyre og AP vil ha forbindelse til Håkøya og over mot Eidkjosen. Fremtid, sier de. Bygging på Sør-Kvaløy og vei til Finnsnes og Harstad.

Trafikkproblemene til dagens bosetting på Kvaløya sier de ingenting om. En tunnel fra Holt betyr at de ikke vil bevare Holt som en grønn lunge i Tromsø. Det vil også bety at de vil sluse trafikk mot Sør-Tromsøya og Røstbakken. Fremtid, sier de. Jeg er tilfreds med å ha forhåndsstemt.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse