Annonse
Kommunestyregruppa der Jarle Heitmann er leder, fikk til dels hard medfart i kveldens nett-debatt om reiselivssenteret i Håkøybotn.

Et dypt splittet parti

Det Tromsø Ap bør konsentrere seg om, er hvordan partiet skal tilrettelegge for å skape det man har lovet velgerne og som er programfestet: 2000 nye arbeidsplasser i privat sektor innen 2022.

Medlemmene finner seg ikke i at partiet har fått et rykte som vinglete, lite troverdig og direkte upålitelig.

Arctic Center-saken har ført til en dyp splittelse i Tromsø Ap. Et jevnt avstemningsresultat til tross, kommunestyregruppa fikk til dels hard medfart i kveldens nett-debatt om reiselivssenteret i Håkøybotn. For medlemmene finner seg ikke i at partiet har fått et rykte som vinglete, lite troverdig og direkte upålitelig. At partiet skal framstå som forutsigbart, ble vektlagt av svært mange, ikke minst av de med lang fartstid i partiet.

Av de som tok ordet på det første, digitale medlemsmøtet i Tromsø Ap, var et klart flertall for Arctic Center. AUF var relativt tilbaketrukne under ordskiftet, men hadde trolig mobilisert kraftig, slik at avstemningsresultatet ble som det ble: 62 for og 64 mot.

Diskusjonen avslørte nok en gang Arbeiderpartiets skisma, AUF snakker om klima, miljø og samiske interesser, partiveteranene om arbeid og verdiskaping. Det gamle «nå bygger vi landet» partiet sliter både med generasjonsskiftet, og med splittelse i en radikal og en moderat fløy, også i Tromsø.

Men denne gangen har kommunestyregruppa gått for langt, det fikk gruppeleder Jarle Heitmann klar beskjed om. Fra Sentrum A-lag var kritikken skarp: trekk fredagens vedtak om Arctic Center! Uforsvarlig saksbehandling og manglende begrunnelse for hva som har endret seg så kolossalt at kommunestyregruppa snudde tvert om, ble oppfattet som svært uryddig av flere.

Jarle Heitmann snakket mye om å «kna» prosjektet, mens Tove Karoline Knutsen ble svært ivrig etter å finne kompromisser. Kommunikasjonen var til dels underlig, Heitmann forsikret at han ikke var mot Arctic Center, Knutsen gjorde et nummer av at avstemningen ikke var for eller imot alpinbakken, men for eller imot hyttene!

Det er jo mulig noen virkelig tror på at investorer vil spytte millioner i en alpinbakke, uten at det de skal tjene penger på, i dette tilfellet hytter, følger med prosjektet. Men så naive er verken Heitmann eller Knutsen. Begge vet inderlig godt at hyttebyen er helt nødvendig for at en investering som dette skal kunne bære seg.

Og mens Heitmann vil “kna” prosjektet, sa Knutsen at det “butter imot min sosialdemokratiske sjel å bygge hytter for rikinger”.

Du trenger ikke bekymre deg, Tove Karoline Knutsen. Det er ikke du som skal bygge disse hyttene. Det er andre som tar seg av både finansieringen og snekringen.  

Det Tromsø Ap bør konsentrere seg om, er hvordan partiet skal tilrettelegge for å skape det man har lovet velgerne og som er programfestet:

2000 nye arbeidsplasser i privat sektor innen 2022.  

Reiselivet trenger dem sårt nå. Det er en god start å begynne der!

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse