Annonse
AVSTEMMING: Kommunestyret i Tromsø vedtar med overveldende flertall å innføre bompenger. Selv om det er svært upopulært. Foto: Øystein Barth Heyerdahl

Heit dag i kommunestyresalen

Det som skjedde i kommunestyresalen denne dagen var et nesten forbilledlig eksempel på hvordan vi vil ha det i et åpent og fritt samfunn. Også når det går ei kule varmt.

Det står faktisk stor respekt av det politiske håndverket som er lagt ned og det tjener politikerne både i posisjon og opposisjon til ære.

Det ble et møte for historiebøkene. Av flere grunner. Til tider var det høyere temperatur i kommunestyresalen enn jeg har opplevd noen gang tidligere i løpet av de ca. 20 årene jeg har dekket kommunestyret i Tromsø.  

Temperaturen var ikke høy bare på grunn av de politiske motsetningene i salen. Kommunestyret fikk nemlig besøk. Av folk flest. Og noen av dem var ganske forbanna.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse