Heller firkantet enn ensidig

Nordlys mener (lederartikkel 20. mars) at det er feil å vurdere søknaden fra Egon om alkoholbevilling på Jekta fra mer enn en side. Alt annet enn å si ja er næringsfiendtlig.

Alle unntatt Frp og H ga i formannskapet uttrykk for at vi har en plikt til å vurdere flere aspekt. Å si nei til søknaden er å være firkantet, hevder redaktøren, og det skal man jo tydeligvis ikke være. 

I denne saka er det imidlertid gode grunner til å vurdere minst fire sider. 

For det første fremheves det i søknaden at Egon, med 240 inneplasser og 150 ute, skal være en del av Jekta. Det skal være åpent mellom Jekta og Egon i Jektas åpningstider. Utenom dette er det ekstern adkomst. 

For det andre har rusmiddelpolitisk handlingsplan bestemmelse om at det ikke skal være alkoholservering i kjøpesentre. Alle tidligere søkere har fått avslag. Ja til Egon på Jekta ville vært usaklig forskjellsbehandling. 

For det tredje sier søker at alkohol kun utgjør 2-3% av omsetninga. Dermed kan ja til skjenkebevilling umulig være avgjørende for Egons etablering på Jekta. 

For det fjerde er sammenlikninga med havneterminalen på Prostneset feil. Den er ikke et kjøpesenter. Serveringsstedene som har skjenkebevilling har dessuten ikke adkomst direkte inn i terminalen. 

Noen ganger er det altså langt bedre å være «firkantet» enn ensidig.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse