Annonse

Hellesvik og Sirkka rir igjen, denne gang på samme gyngehest

EDLs bolde riddere mener bestemt og sterkt at staten begår menneskerettsbrudd når den anerkjenner samenes spesielle rettsstilling. I EDLs univers har ikke samene rettigheter, bare «særrettigheter» - som privilegerte avvik fra den norske normalen. 

Hellesvik og Sirkka hevder uten forbehold at «Regjering og Storting har forsømt seg grovt» når de ikke gir EDL rett i sitt syn. Dette er en temmelig hovmodig påstand. Inntil det motsatte er bevist, velger jeg å tro at saken ikke er så enkel som EDL vil ha den til.

Når EDL standhaftig og retthaversk står på sitt, lurer en på hvorfor de ikke har søkt å få saken sin prøvd for retten. Det ville ha brakt klarhet. De må vel ha mer enn politiske argumenter å fare med?

Muligens tror de ikke helt på sin egen sak. Kanskje mangler de tillit til rettssystemet. Hellesvik skriver at den angivelig slumsete juridiske saksbehandlingen fra myndighetenes side, «neppe er tilfeldig». Mener han at det foreligger en konspirasjon?

En tredje trolig grunn til EDLs tilbakeholdenhet er feighet. Bunnen vil falle ut av organisasjonen om de får en dom imot seg. EDL har derfor interesse av å holde saken åpen. Da kan Hellesvik og Sirkka fortsette å ri på sin gyngehest til det ikke lengre er pust i dem

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse