FEITE AVTALER: Siw Sandvik sluttet som kommunikasjonsdirektør i Helse Nord, men beholdt lønnen da hun gikk over i en rådgiverstilling ved regionsykehuset i Bodø. Sammen med Lars Vorland (bildet) inngikk hun en avtale om at ingen skulle få kjennskap til saken. Foto: Ole Marius Rørstad, NRK

Helse Nord må granskes

Riksrevisjonen må granske Helse Nord, skriver Nordlys på lederplass.

Nordlys avslørte - og har ved flere anledninger siden 2016 - omtalt den tidligere UNN-direktøren Tor Ingebrigtens gullkantede avtale.

De siste dagene har Nordlys i tillegg avslørt at slike gyldne sluttpakker er helt vanlige i Helse Nord-systemet, både i selve foretaksledelsen og ved Nordlandssykehuset i Bodø.

I juni i fjor sluttet for eksempel Siw Sandvik brått som kommunikasjonsdirektør, etter kort tid i Helse Nord – tilsynelatende for å gå over i en rådgiverstilling ved Nordlandssykehuset.

Men det er Helse Nord som betaler rådgiverstillingen hennes der i ett år – og hun har beholdt full direktørlønn, på over 100.000 kroner i måneden, med alle rettigheter.

Avtalen innebærer også at Sandvik kan slutte som rådgiver ved Nordlandssykehuset og likevel heve sin direktørlønn fra Helse Nord det første året. Om Nordlandssykehuset ikke har jobb til henne etter ett år, så kan hun komme tilbake i rådgiverstilling ved Helse Nord i fem måneder til.

Det er kontraktfestet mellom administrerende direktør Lars Vorland og Siw Sandvik at offentligheten ikke skal få kjennskap til avtalen.  

Toppsjefen Lars Vorland (68) har for øvrig sikret sin egen personlige økonomi godt.  Styreleder Marianne Telle ga ham ifjor en forlenget arbeidsavtale med rett til 18 måneders sluttlønn på til sammen tre millioner kroner, dersom han må forlate stillingen. Han har for øvrig rett til å jobbe til han blir 72 år gammel.

Direktøren ved Nordlandssykehuset, Paul Martin Strand, har forhandlet seg til en årlig godtgjørelse på minst 75 prosent av direktørlønn frem til pensjonsalderen, dersom han skulle få sparken. I tillegg har han i dagens avtale rett til en måneds fri hvert år, såkalt «egentid», i tillegg til ordinær ferie.

Tilsvarende avtale har direktør Finn Henry Hansen. Han har krav på seks ukers lønnet permisjon hvert år, i tillegg til ferie.

Oppsiktsvekkende er også avtalen til den tidligere direktøren ved Nordlandssykehuset, Eivind Solheim, som gikk fra jobben etter en stor skandale i  2010. Siden har han behold store deler av sin direktørlønn, men uten å jobbe som direktør. Han er fremdeles ansatt ved Nordlandssykehuset.

Foretaksmodellen åpner for lønninger og skjulte avtaler som er ute av kontroll og som ikke tåler dagens lys. At de på toppene har bevilget seg slike luksusgoder i en situasjon der det kuttes på mat til pasienter, og er iverksatt harde sparetiltak ved alle foretakets sykehus, er en skam.

Riksrevisjonen må nå inn og granske pengebruken i Helse Nord. Dersom det er slik at foretaksmodellen åpner for denne type ukultur og misbruk av offentlige midler som Nordlys nå avdekker, har styringsformen regelrett spilt fallitt.

Klageropene fra Senterpartiets Kjersti Toppe og andre partier som har åpnet for denne byråkratiseringen og lønnsfesten, har liten troverdighet.

Det er politikerne selv som har lagt til rette for at et sjikt med direktører kan peke nese både til dem, og til folk flest.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse