Bygningen begynner å bli gammel og holder ikke moderne standard, skrive Gunnar Thraning om det gamle Telenorbygget i Sjøgata i Tromsø. Bildet er fra 1997. Foto: Kent Andersen

Helse og omsorg til Sjøgata?

Burde man gå en runde med å utrede mulighetene rundt Laureng før man inngår en niårig leieavtale i Sjøgata?

Ifølge «iTromsø» skal formannskapet i Tromsø i neste uke ta stilling til en fremforhandlet niårig leieavtale med eierne av det tidligere Telenorbygget i Sjøgata med henblikk på å få samlet en rekke virksomheter innenfor den kommunale helse- og omsorgstjenesten. 

Tanken skal være at kommunen skal få bedre lokaliteter, at «beslektede» virksomheter skal samlokaliseres og at tjenestene skal bli mer effektive.  

Jeg kjenner bare saken fra avisoppslaget og vet derfor ikke hvilke alternativer som måtte være vurdert.

I forbindelse med etableringen av Tromsø kommunale pensjonskasse for noen år siden overdro Tromsø kommune bl.a. Laurengeiendommen til pensjonskassen som en del av pensjonskassens egenkapital.  Tromsø kommune inngikk samtidig en leieavtale med pensjonskassen.  Så vidt jeg husker, går denne leieavtalen ut i 2022.  Jeg kjenner ikke til om Tromsø kommune og pensjonskassen har startet samtaler om hva som skal skje med leieforholdet etter 2022.

Bygningen på eiendommen begynner å bli gammel og holder ikke moderne standard.  Samtidig vil Laureng med sin beliggenhet kunne være en særdeles attraktiv fremtidig plassering for virksomheter som er avhengig av bil med sin beliggenhet nær tunellinnslaget på Strandvegen.  Man kan tenke seg at dagens bygningsmasse på Laureng rives, at man sprenger ut et parkeringsanlegg på tomta og over parkeringsanlegget bygger et moderne anlegg for helse- og omsorgssektoren til Tromsø kommune, herunder omsorgstjenesten/ hjemmetjenesten.

I og med at Statens Vegvesen skal flytte sin virksomhet til Stakkevollvegen, vil jeg tro at Tromsø kommune vil ha mulighet til å komme i posisjon til å få kjøpe deler av den gamle sykehuseiendommen på motsatt side av Jens Olsens gate for å tilegne seg ytterligere areal nær Mellomvegen.

Det er selvfølgelig også et element i dette at pensjonskassen også etter 2022 vil være avhengig av nødvendig avkastning på sine midler for å kunne finansiere fremtidige pensjonsutbetalinger.  Tromsø kommune må skjele også til det når man tar stilling til hvem man skal leie av.

Burde man gå en runde med å utrede mulighetene rundt Laureng før man inngår en niårig leieavtale i Sjøgata? 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse