Annonse
Illustrasjosnfoto: Scanpix

Helt sykt med matpakkepoliti i barnehagen

Har dere hørt om “matpakkepolitiet” i barnehagene sørpå?

Hvorfor skal de ansatte ved en skole eller en barnehage bestemme hva foreldre skal ta med av mat og drikke?

For meg høres dette helt sykt ut, jeg mener at foreldre bør ta ansvar for hva barna spiser selv, og hva de pakker med i matboksen til barna på både skole og i barnehage, uten at noen ansatte skal være matpakkepoliti der de enten nekter å gi barna maten som foreldrene har gitt, eller at foreldrene må bli innkalt til ett slags møte. 

For meg hører dette helt absurd ut, og er noe jeg så absolutt ikke hadde satt pris på om det var jeg som fikk beskjed om å gi sønnen min en annen type mat i matboksen sin. 

Jeg husker så godt fra da jeg var liten, når vi skulle på turer eller lignende. Selve høydepunktet med hele turen var å åpen sekken min å finne en sjokolade eller kakao som mamma hadde pakket ned i sekken til turen. Ingenting var som å komme i mål med noe godt i vente. 

LES MER: Nei til yoghurt i barnehagen

Så hvorfor skal de ansatte ved en skole eller en barnehage bestemme hva foreldre skal ta med av mat og drikke?

Stort sett består matpakken til Nicklas av to brødskiver med noe godt pålegg som han liker (prim, leverpostei, jordbærsyltetøy, skinkost osv), i tillegg får han smoothie eller yoghurt (Safari som ikke inneholder E-stoffer, og som kun har tilsatt 4 % sukker). Men i dag fikk han i tillegg til dette en skolebolle med seg som hans tante-gudmor hadde laget for en stund tilbake som var lagt i fryseren. 

Av og til syns jeg det er greit å gi noe litt utenom det vanlige, fordi jeg kjenner min sønn, og jeg vet at han til tider ikke vil ha brødskive, fordi han er lei. 

De gangene han er lei bruker jeg fantasien litt mer, for å gi han litt annen mat. Jeg gir alltid noe som er sunt, men også alltid en yoghurt. Tenk hvis barnehagen der Nicklas går skulle nektet oss dette, jeg vet at det er hans høydepunkt, på samme måte som kakaoen på mine skole-turer var mitt høydepunkt. 

Denne teksten ble opprinnelig publisert på Camillas blogg: Stolt mamma til Nicklas

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse