Annonse
Stortingsrepresentant Martin Henriken (Ap) er utydelig i hva han vil for Nord-Norge, skriver artikkelforfatteren.

Henriksen fortsetter svartmalingen

Det virker som om Martin Henriksen ikke har tro på at Nord-Norge kommer til å klare å fortsette den positive utviklingen som skjer nå.

Det er ikke rart at Arbeiderpartiet ikke klarte å flytte ut flere arbeidsplasser når man leser kommentarene fra politikere i Oslo Arbeiderparti.

Nord-Norge går så det suser og det merker vi her oppe. Nord-Norge har utviklet seg til å bli en av landets store vekstmotorer. Men til tross for dette har Martin Henriksen vært aktiv i media den siste tiden for å fortsette sin svartmaling av landsdelen. Det virker som om Henriksen ikke har tro på at Nord-Norge kommer til å klare å fortsette den positive utviklingen som skjer nå. I tillegg er han utydelig i hva han egentlig vil med Nord-Norge.

Han roser regjeringen for å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo, men er samtidig misfornøyd og mener Oslo er den store vinneren. Den rødgrønne regjeringen klarte i sin siste periode å flytte ut 240 statlige arbeidsplasser, vi flytter ut 630. Og flere skal det bli. Fasiten snakker vel for seg selv, det er Høyre som tar hele landet i bruk. Det er ikke rart at Arbeiderpartiet ikke klarte å flytte ut flere arbeidsplasser når man leser kommentarene fra politikere i Oslo Arbeiderparti. Der er holdningen at det er bare i Oslo man finner kompetanse til å utføre statlige oppgaver. Det er feil. Kompetanse finner vi i hele landet, og det ser denne regjeringen. Henriksen skriver i Nordlys 19. februar der han omtaler flyttingen av statlige arbeidsplasser som et plaster på såret fra Høyre. Men ærlig talt, hvilket sår er det som må plastres i en landsdel som opplever en «guldalder»?

Den veksten vi i dag ser i Nord-Norge er selvsagt ikke upåvirket av regjeringens politikk. De siste årene har regjeringen bevilget rekordmye til samferdsel i nord. Siden 2013 har bevillingene økt med nærmere 8 milliarder til vår landsdel. Resultatet er at det lukter asfalt over hele landsdelen. Det er bevilget rekordmange studentboliger til Nord-Norge, og Tromsø ikke minst. Senest forrige fredag fikk Tromsø nyheten om 150 nye studentboliger, og har nå fått tildelt 613 boliger siden 2014. Fasiten til de rødgrønne var 56 studentboliger i perioden 2010-2013.

Henriksen er utydelig i sin retorikk om regjeringens politikk for Nord-Norge. Resultatet av denne politikken er en landsdel som vinner. Nord-Norge har vunnet på samferdsel, kunnskap og arbeid. Men det er ikke politikken eller politikerne som har skapt arbeidsplassene, det er menneskene i landsdelen. Menneskene i landsdelen har vist at de klarer å skape verdier og regjeringen har tilrettelagt for de som skaper disse verdiene. Høyre tror på Nord-Norge og oss som bor her. Martin Henriksen tror på politikere på Stortinget.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse