Annonse
Stortingsrepresentant Martin Henriken (Ap) er utydelig i hva han vil for Nord-Norge, skriver artikkelforfatteren.

Henriksen fortsetter svartmalingen

Det virker som om Martin Henriksen ikke har tro på at Nord-Norge kommer til å klare å fortsette den positive utviklingen som skjer nå.

Det er ikke rart at Arbeiderpartiet ikke klarte å flytte ut flere arbeidsplasser når man leser kommentarene fra politikere i Oslo Arbeiderparti.

Nord-Norge går så det suser og det merker vi her oppe. Nord-Norge har utviklet seg til å bli en av landets store vekstmotorer. Men til tross for dette har Martin Henriksen vært aktiv i media den siste tiden for å fortsette sin svartmaling av landsdelen. Det virker som om Henriksen ikke har tro på at Nord-Norge kommer til å klare å fortsette den positive utviklingen som skjer nå. I tillegg er han utydelig i hva han egentlig vil med Nord-Norge.

Han roser regjeringen for å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo, men er samtidig misfornøyd og mener Oslo er den store vinneren. Den rødgrønne regjeringen klarte i sin siste periode å flytte ut 240 statlige arbeidsplasser, vi flytter ut 630. Og flere skal det bli. Fasiten snakker vel for seg selv, det er Høyre som tar hele landet i bruk. Det er ikke rart at Arbeiderpartiet ikke klarte å flytte ut flere arbeidsplasser når man leser kommentarene fra politikere i Oslo Arbeiderparti. Der er holdningen at det er bare i Oslo man finner kompetanse til å utføre statlige oppgaver. Det er feil. Kompetanse finner vi i hele landet, og det ser denne regjeringen. Henriksen skriver i Nordlys 19. februar der han omtaler flyttingen av statlige arbeidsplasser som et plaster på såret fra Høyre. Men ærlig talt, hvilket sår er det som må plastres i en landsdel som opplever en «guldalder»?

Den veksten vi i dag ser i Nord-Norge er selvsagt ikke upåvirket av regjeringens politikk. De siste årene har regjeringen bevilget rekordmye til samferdsel i nord. Siden 2013 har bevillingene økt med nærmere 8 milliarder til vår landsdel. Resultatet er at det lukter asfalt over hele landsdelen. Det er bevilget rekordmange studentboliger til Nord-Norge, og Tromsø ikke minst. Senest forrige fredag fikk Tromsø nyheten om 150 nye studentboliger, og har nå fått tildelt 613 boliger siden 2014. Fasiten til de rødgrønne var 56 studentboliger i perioden 2010-2013.

Henriksen er utydelig i sin retorikk om regjeringens politikk for Nord-Norge. Resultatet av denne politikken er en landsdel som vinner. Nord-Norge har vunnet på samferdsel, kunnskap og arbeid. Men det er ikke politikken eller politikerne som har skapt arbeidsplassene, det er menneskene i landsdelen. Menneskene i landsdelen har vist at de klarer å skape verdier og regjeringen har tilrettelagt for de som skaper disse verdiene. Høyre tror på Nord-Norge og oss som bor her. Martin Henriksen tror på politikere på Stortinget.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse