Annonse

Herr redaktør, det går en grense!

Les Per Sandbergs fire punkter der han beskylder redaktøren for løgn.

Avisredaktøren fortsetter også å spre usannheter om hva denne instruksen faktisk handler om.

En instruks jeg fastsatte i januar har fått avisa FiskeribladetFiskaren til å slenge rundt seg totalt grunnløse og usanne påstander. De hevder at jeg gav en venn ekstra fiskekvote. Det å bli anklaget for korrupsjonslignende forhold er sterkt kost. Det har opprørt meg, og gjort meg forbannet. Avisa har overhode ingen dekning for det de skriver. Dette er journalistisk makkverk.

Arbeidet med instruksen ble påbegynt lenge før jeg tiltrådte som fiskeriminister. Det kjente avisa godt til. “Dokumentasjonen” til det påståtte kameraderiet mellom meg og fiskeren Rolf-Bjørnar Tøllefsen er at vi har møtt hverandre da jeg var på juleferie. Avisa skriver også at vi er naboer. En rimelig spesiell definisjon av naboskap. Det er 67 kilometer mellom husene våre. De skriver at vi er kompiser.

Vi har møtt hverandre tre ganger. Vi satt sammen i en bil for noen år siden. Vi møttes en dag i juleferien, og vi passerte hverandre en gang på et møte. Da jeg dro på ferie hadde jeg vært fiskeriminister i to dager. Jeg ante ikke at man jobbet med noen instruks i departementet. Saken var heller ikke noe tema da vi møttes.

I NRKs Dagsnytt 18 sist torsdag fortsetter redaktør Hage å spre usannheter. Her hevder han at jeg har hatt tatt en avgjørelse i saken på bakgrunn samtaler jeg skulle ha hatt med næringsutøvere. Sannheten er at jeg ikke har snakket med noen, men har fått brev med innspill fra en rekke rederier.

“Beviset” avisa presenterer i fredagens utgave for at det skal være en tett kobling mellom meg og Tøllefsen, er et brev med innspill i saken fra åtte rederier. Tøllefsen er ikke blant disse. Brevet ble sendt av en bedriftsrådgiver som Tøllefsens selskap tidligere skal ha benyttet i en annen sak. I tillegg presterer avisa å slå fast at fordi denne bedriftsrådgiver skriver brev til departementet på vegne av sine klienter, så er han altså min rådgiver.

Avisredaktøren fortsetter også å spre usannheter om hva denne instruksen faktisk handler om. Til Dagens Næringsliv 7.4 sier redaktør Hage “kort fortalt er det snakk om en ekstra torskekvote der den eneste fiskeren som får denne kvoten i Troms er en sambygding av fiskeriminister Per Sandberg”.

Instruksen dreier seg ikke om få øke kvotene, men rett og slett hvilken båt man kan bruke til å fiske den kvoten man uansett vil få tildelt. Med instruksen fjerner vi et skjønn for å unngå forskjellsbehandling av fiskebåt-eiere. Vi skal fortsatt ha en differensiert flåte. Instruksen sikrer faktisk den minste flåten, den skaper forutsigbarhet, den gir fleksibilitet og den forenkler.

Når FiskeribladetFiskaren gjør en så slett jobb og kommer med totalt grunnløse anklager om korrupsjonslignende forhold må avisa tåle motstand. Det mener selv Redaktørforeningen.

Fire løgner fra redaktør Haga på direkte radio:

Haga på radio: “Det er utvilsomt en instruks for kjøp og salg av kvoter”. Uvitenhet eller løgn.
Haga på radio: “Sandberg har hatt samtaler med næringsutøvere”. LØGN 
Haga på radio: “Vi har innrømmet nært vennskap (oppslag i Nordlys)”. LØGN
Haga på radio: “Vi vil legge frem bevis på kontakten”. LØGN

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse