Annonse
HELT NATURLIG: Klimautslipp fra olje og gassutvinning er helt naturlig, ifølge Klimafornekterens Losje. Foto: BP/ANB

Hjelpeark for Klimafornektere

Ta testen! Er du en av de eksklusive medlemmene våre?

«Klimaet har forandret seg til alle tider. Det er dessuten alltid veldig kaldt i Nord-Norge på sommeren, så klimaet kan ikke ha forandret seg SÅ mye.»

Først en test. Er du klimafornekter på ordentlig? Sikker? Nikker du megetsigende til de tre neste påstandene, kan du stolt aspirere til tredje grad av Klimafornekterens Losje. Ritualene i losjen har hittil bestått i å bore etter verdens felles grav, mens vi steker oss i sola og tenker på sydhavstemperaturer i Tromsø.

Første påstand: «Klimaet har forandret seg til alle tider. Det er dessuten alltid veldig kaldt i Nord-Norge på sommeren, så klimaet kan ikke ha forandret seg  mye.»

Andre påstand: «Det hadde forresten ikke vært så dumt med noen flere varmegrader i Nord-Norge. Det fortjener vi etter at vinteren har bitt fra seg (helt til juni måned).»

Tredje påstand: «Miljøvernere er typiske vaksinemotstandere, som går med lue inne og har dannet seg en ny religion etter for mange filosofiforelesninger. De tror det blir dårlig stemning når kloden blir tre grader varmere, men ingen vet hvor dårlig stemning det blir når velferdsstaten dukker under!»

Helt enig? Da er du velkommen i varmen, det vil si den tre grader varmere jordkloden vi vil få når Paris-avtalen blir lagt død for godt. God snøfri jul!

Uansett, for at du skal ha noe å svare de plagsomme henvendelsene fra den økende medlemsmassen hos Framtiden i våre hender (3000 nye siden juli), Naturvernforbundet, Miljøpartiet De Grønne, SV-ere, Venstre-politikere, KrF-ere, Rødt-politikere (iiik!) eller de der besteforeldrene som er bekymret for framtiden for de søte, snørrete barnebarna sine skal du få en huskeliste helt gratis av Klimafornekterens Loge.

 1. Det er lurt å snakke miljøvennenes eget språk. Si at du ønsker å bore FOR miljøet. Forutsetningen for å bore for miljøet er at du borer med norsk navn på oljeriggen. Du må huske at norsk olje og gass er den mest klimavennlige i verden, derfor er norsk boring bra for miljøet.
   
 2. Når noen sier at norske utslipp fra olje og gass siden 1990 fram til 2015 har økt med 83 prosent, kan du kontre lett med punkt nummer én: Norsk olje og gass er mest klimavennlig – så da er det bare 83 prosent klimavennlig utslippsøkning! Også kan du slenge på at det tross alt er transportsektoren som er den største utslippssynderen (og håpe at de ikke skjønner at den går på drivstoff).
   
 3. Når miljøentusiastene sier at mye av verdens olje- og gassreserver må bli liggende i bakken for å nå togradersmålet, kan du nikke enig. Det er en avledningsmanøver, for det har også Norsk olje og gass sin mester Karl-Erik Schjøtt Pedersen sagt. Han sa bare ikke det med liten skrift så høyt: Det gjelder jo ikke norske olje- og gassreserver.
   
 4. Når de sier at tre graders oppvarming kan gi mindre matproduksjon og global resesjon, så kan du kontre med at norsk natur har tilpasset seg allerede. De siste årene har man for eksempel funnet trær og blåbærlyng i Troms stadig høyere opp på snaufjellet om sommeren. Klimaforskere tenker at det er ille, men vi sier: Selv om tre graders oppvarming kan gi mindre matproduksjon, så har vi jo blåbæra.
   
 5. Det som kan bli litt kjipt er ferien til det store utlandet Syden, siden det nå begynner å bli så varmt om sommeren i mange land nordmenn ferierer i. Men slapp av! Snart er det digge temperaturer i Skibotn! Husk for all del å si at grunnen til at du ikke reiser til Syden ikke er fordi du kan dø der, men fordi du tar hensyn til klimaet.
   
 6. Til sist må du selvsagt huske på å messe igjen og igjen om at Norge gjør veldig mye for klimaet allerede. Vi er jo et lite land, vi kan jo ikke gjøre alt. Vi har innført en flyseteavgift, nesten en plastposeavgift også er vi veldig, veldig, veldig flinke til å si at de andre landene må slutte å bruke kull og heller bruke norsk olje og gass! (Hvis noen nevner Svalbard her, kan du bare begynne å nynne på en sang).

Hvis du husker på disse punktene i ditt neste møte utenfor Klimafornekterens Losje, lover jeg deg at du vil stige til tiende grad i løpet av veldig kort tid. Her skåler vi sort gull med isbiter fra iskanten mens vi venter på at luftslottet skal falle sammen.

Misjonering er en del av vår virksomhet, derfor er vi veldig fornøyde med at Statens pensjonfond utland – altså Oljefondet - har investert 101 milliarder norske kroner i selskaper som jobber beinhardt mot klimareguleringer.

Vi anser at vi har innkassert en viktig seier også for noen dager siden, da Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre slapp katta ut av sekken: Nå blir’e boring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja også! Og ikke med en sånn dum vernesone som Ap først lurte norske velgere med.

Miljøet bør glede seg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse