Annonse

Med hodet i sanden

Mens vi har 11 år på oss for å halvere utslippene av klimagasser for å unngå en katastrofe som ingen kjenner konsekvensene av, så planlegges det ene byggeprosjektet etter det andre.

Selv grønne politikere turer frem: nå vil MDG-byrådet i Oslo bygge Fornebu-banen, flere partier slåss for jernbane i Nord-Norge, vindmøller og enorme veiprosjekter. Ap og Høyre vil ha nye storsykehus og regjeringskvartal og Sp. stadig flere veier i distriktene. Hva er galt med folk? Nå må all klimaskadelig aktivitet stoppes, og det med en gang.

Statsbyggsjef Harald Nikolaisen har selv sagt det: “Vi klarer aldri å bygge oss ut av klimakrisen (Aftenposten). Bare byggingen av det nye Nasjonalmuseet tilsvarer flere tusen bilturer rundt ekvator. Hva blir co2-avtrykket til Regjeringskvartalet? Det er det ingen som vet. 

Planlagt infrastruktur i denne perioden vil slippe ut 37 millioner tonn co2-ekvivalenter (Zero). 

Nå må alle dere byggekåte politikere legge hendene i fanget. Så får ekspansjonen og de staselige miljøbyggene komme den dagen vi har fått kontroll med den globale temperaturøkningen.

Det er ubegripelig at det kun er Rødt som vil stoppe veksten.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse