Annonse
Foto: Yngve Olsen

Hold ut – vi klarer det

Velstanden som mange har fått ta del i de siste tiårene, har gått på bekostning av verdier som nå endelig kan få et oppsving. 

«Mange har det vanskelig nå».  Med noen få og enkle ord oppsummerer NAV-direktør Grete Kristoffersen i Troms og Finnmark situasjonen som preger hele samfunnet vårt nå.

Det har gått så fort. Over natta har tusenvis på tusenvis av nordmenn fått tilværelsen sin snudd opp ned. Mange har blitt permittert. Mange har mistet jobben sin eller livsverket sitt. Og enda flere går en usikker framtid i møte.

Mange av de som har hatt det vanskelig fra før, har fått det enda vanskeligere. Og mange, som inntil nylig levde i trygghet, føler ikke at de gjør det lenger.

Ingen må stå alene nå. Dette er tiden for fellesskap. Dette er tiden for å vise at vi virkelig bryr oss. Det er mange som trenger å kjenne på det, at noen bryr seg, at noen vil hjelpe.

Vi trenger de små handlingene, fra venner og kjente. Og vi trenger de store handlingene, fra lederne våre. Vi trenger de oppmuntrende ordene. Vi trenger å vite at selv om det ser som aller mest håpløst ut nå, så finnes det løsninger. 

Vi vet ikke hvordan de neste dagene og ukene blir. Men før eller senere, blir det bedre. Sakte, men sikkert vil vi komme tilbake til et sted som ligner det som var for bare noen uker siden.

Alt blir neppe helt som før, men det kommer til å bli bedre igjen. Det er lys i enden av tunnelen. I mellomtiden må vi stålsette oss. Vi må tørre å be om hjelp og vi må gi hjelp.  

Arbeidsmarkedet har endret seg på veldig kort tid. Noen jobber er nærmest helt borte. Men vi må ikke glemme at mange av de behovene vi har hatt inntil nylig, bare er satt på vent. Dermed vil en god del av jobbene også komme tilbake.  

I tillegg er det allerede kommet nye behov i arbeidsmarkedet. Og flere vil trolig komme.

Det er viktigere enn noen gang at våre ledere holder i gang aktiviteten. Vi må bygge og investere. Og vi må være oppfinnsomme. Det vil komme nye, gode ting ut av denne krisa, selv om det kan være vanskelig å se det akkurat nå.

Vi må jobbe oss gjennom krisa sammen. Vi må finne tilbake til en ånd lik den som bygde landet etter krigen. Velstanden som mange har fått ta del i de siste tiårene, har gått på bekostning av verdier som nå endelig kan få et oppsving. 

Dugnadsånd og et sterkere fellesskap kan bli de store vinnerne vi sitter igjen med mens vi jobber oss gjennom krisa.

Bo Kaspers Orkester og Christel Alsos sier det med enkle ord: 

«Håll ut – vi klarar det».

 Hold ut – vi klarer det.    

Trenger du noen å snakke med, kan du ringe Kirkens SOS på telefonnummer 22400040 eller Mental Helse på telefonnummer 116123.

       

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse