Annonse
Illustrasjonsfoto

Homofile bør få gi blod

Vi kan få blod fra en svensk «bög», men ikke en norsk «homo».

Fremskrittspartiets Ungdom mener derfor at de homofile som oppfyller de samme kravene som heterofile skal få muligheten til å være blodgivere.

Mens blodbanken skriker etter blod setter dagens regelverk en sperre for at enkelte grupper skal få gi fra seg noe av det mest dyrbare vi har i dagens medisinske verden, nemlig blod. Norge mangler rundt 30.000 blodgivere for å dekke opp for behovet for blod, samtidig nektes mange å gi blod, som f.eks. homofile og andre som betegnes som risikogrupper.

På Fremskrittspartiets landsmøte inneværende år ble det vedtatt et resolusjonsforslag om at også homofile i fremtiden bør få gi blod på en trygg måte. Dette er noe som allerede praktiseres i land som England og Sverige. 

I dag har vi strenge regler for blodgiving i Norge og det med hensikt, likevel bør man ikke nekte homofile å gi blod på generelt grunnlag av smittefare av HIV-viruset. Homofile menn eller menn som har hatt seksuell omgang med en annen mann, har ifølge helsedirektoratet en økt risiko for å bli smittet med HIV og hepatitt.

I følge fagfolk har altså homofile menn høyere risiko for å bli smittet med HIV og hepatitt, disse og eventuelle andre sykdommer vil komme frem i testingen av nye eller gamle blodgivere. Fremskrittspartiets Ungdom mener derfor at de homofile som oppfyller de samme kravene som heterofile skal få muligheten til å være blodgivere.

Det er utrolig viktig at alle som mottar blod er hundre prosent trygge på at blodet ikke er smittsomt, men mange av de som nektes i Norge får gi blod på en forsvarlig måte i andre land. Derfor mener vi i Fremskrittspartiets Ungdom at tiden er inne for å fjerne de generelle forbudene for noen grupper, og la alle som oppfyller de strenge kriteriene få muligheten til å være blodgivere.

Det er et paradoks i dag er at i stedet for å åpne for at homofile kan gi blod, så importerer vi heller blod fra andre land som for eksempel Sverige. Det kan da i praksis være blod fra en svensk «bög», men ikke en norsk «homo». Fremskrittspartiets Ungdom ser utfordringen med at vi i dag trenger mer blod, derfor mener vi at det burde åpnes for at homofile menn også kan gi blod!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse