Annonse

Hornet på veggen

Det er ikke så viktig for Herman Kristoffersen å huske at det var han selv, Arild Hausberg og Pia Svensgaard som var arkitektene bak tidenes økonomiske katastrofe i Tromsø og Troms.

Regelrett rennesteinsnivå blir det når han henter retorikk fra sin tid som blodrød Mao-kommunist i AKP.

Senterpartiets Geir Finne sa i kommunestyret at det burde henges opp en bronseplakett på Fagereng skole med inskripsjonen «Denne skolen er finansiert med de Tromsbuss-ansattes pensjonsrettigheter”. Grunnen til dette var at ordfører Herman Kristoffersen hadde kjørt kommuneøkonomien så langt ned i grøfta at han solgte Tromsbuss AS og de 300 ansatte til underpris for å betale for skolen.

Det var i 2004. I 2015 er Herman Kristoffersen ikke så opptatt av å huske slikt. Nå er det ikke så viktig å huske at det var han selv, Arild Hausberg og Pia Svensgaard som var arkitektene bak tidenes økonomiske katastrofe i Tromsø og Troms. Det taskenspillet de bak lukkede dører bedrev er en krimroman verdig. Det involverte forsøk på raid av banker i Nordland, sjokkhandel av hurtigruteaksjer fra Skagenfondene, samrøre med First House, salg av Tromsbuss og salg av Skibotnkraftverket til Sverige. 

Sannheten er at bakromsstrategene i Ap har sett at stemningen i kommunen er i ferd med å snu. Det hjelper ikke at Nordlys skriver at «Ap fosser frem på målingene» når folk selv leser inni avisa at Ap går tilbake. Ap får ikke frem politikken sin, kanskje fordi de ikke har noen. Så må de sitte å se på en borgerlig allianse som stadig flere partier flokker seg rundt. Krf er blitt med og sammen viser alliansen til konkrete resultater. De fremviser buketter på buketter med ny politikk. Folk flest er ikke dumme.Så da har bakromsstrategene tydd til desperate metoder. De konstruerer opp en virkelighet, og så protesterer de på denne virkeligheten. De sverter andre i stedet for å snakke om egen politikk.  De følger oppfordringen fra Helga Pedersen som sa dette på årsmøtet i Vadsø Ap i fjor: «Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det». Og sverte byregjeringen gjøres. Strategene har hektet selveste hornet ned fra veggen. Politisk pensjonist Herman Kristoffersen er hentet inn i sykefraværet til ordførerkandidat Jarle Aarbakke. Og Ap spyr ut eder og galle mot alt og alle.  Det siste vi hørte fra Kristin Røymo var for øvrig at hun var bekymret for om byrådet vet hva de er satt til å lede. Selv har de overlatt til Herman å ta brasene. Og Aps egen politikk hører vi lite om.

FrP driver nå ifølge Herman Kristoffersen med «generell nedbygging av eldreomsorgen». Noe fakta kan han som vanlig ikke vise til.  For fakta er tvert imot at FrP og byrådet har styrket pleie- og omsorgssektoren betydelig.  Dette irriterer åpenbart de røde så kraftig at de bruker enhver anledning til å snakke ned byrådet. Nå mener ikke jeg at antallet ansatte nødvendigvis gir et uttrykk for hvor gode tjenestene er. Men Herman gjør jo det. Så la oss møte Herman der han hører hjemme – på flatmark. I Hermans siste år som ordfører (2007) var det 1.034 ansatte i pleie og omsorgssektoren. Etter fire nye rødgrønne år (2011) var tallet økt med 19  stillinger. I årsmeldingen som kom i vår ser vi at de borgerlige har økt til 1.240 ansatte innenfor pleie og omsorgstjenesten. 206 ekstra ansatte er det, med fulle pensjonsrettigheter. På tre år har vi økt antallet ansatte med mer enn ti ganger det Ap gjorde de forutgående fire. Det er nesten så man skjemmes. Gi oss et par år til og vi skal ha klart å ansette like mange bare i pleie og omsorg som dem Herman selv privatiserte og stjal pensjonsrettighetene fra i Tromsbuss.

Han er helt på viddene når han skriver at byrådets politiske rådgivere koster opp mot 15 millioner årlig.  Ifølge Herman tjener altså rådgiverne over det dobbelte av byrådslederen.  Han er nok mer opptatt av å bruke store og velklingende ord, uten å belegge disse med påfølgende fakta. Regelrett rennesteinsnivå blir det når han henter retorikk fra sin tid som blodrød Mao-kommunist i AKP. Han ber om «fjerning av de verste utvekstene på Høyres nominasjonsmøte». Så sint kan altså gammelkommunisten Herman bli, spesielt om han selv har mistet et par styreverv de siste ukene. Og det er vel der hunden ligger begravet. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse