Annonse
Har ikke Frank Bakke-Jensen selv vendt både døve ører og sterkt synssvekkede øyne inn mot all faktagrunnlaget som er presentert i lokaliseringsproblematikken for nye jagerfly, og Andøya-Evenes problematikken? skriver Frode Nilsen. (Foto: Høyre / Hans Kristian Thorbjørnsen)

Bakke-Jensens bumerang i glasshus

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bringer lun nordnorsk humor inn i sin kritikk av Oslo Høyres resolusjonsvedtak som gjelder videre fremdrift og utredninger av LoVeSe.

I stedet for å kommentere Oslo Høyres resolusjon som treffer hans post som statsråd, nemlig forsvars-og sikkerhetspolitikken, serverer nå Bakke-Jensen dårlige blødmer om vindmølleparker på Marienlyst. Det bør bekymre noen hver at han ikke i stedet adresserer det som treffer hans portefølje som statsråd, nemlig den meget gode resolusjonen fra Oslo Høyre om forsvar og sikkerhet.

Er det en unnvikelsesmanøver han prøver seg på? I så fall en særs dårlig.

Så presterer ministeren å etterlyse bedre faktagrunnlag og utredninger før beslutninger skal tas i LoVeSe saken. Det har han jo naturligvis rett i.
Men han serverer en bumerang i glasshus. For har han ikke selv vendt både døve ører og sterkt synssvekkede øyne inn mot all faktagrunnlaget som er presentert i lokaliseringsproblematikken for nye jagerfly, og Andøya-Evenes problematikken?

Det er helt ålreit å bruke lun nordnorsk humor i politikken. Men den må treffe godt. Og serveres aller best av profesjonelle som kan det, som f.eks han Oluf.
Bumerang-humor fra et politisk glasshus er ikke profesjonelt, og når det kommer fra noen som ikke behersker det, blir det bare platt, og særdeles lite troverdig.

Men le av det kan man.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse