Annonse
UTVIKLING: Daglig leder i TUIL, Inge Takøy, viser med stolthet frem en liten del av bydelens fremtidige storstue. Foto: Ivan Ortegon/Nordlys

Hurra for Tromsdalen

I en reportasje her i Nordlys har leserne fått et godt innblikk i utviklingen av nye TUIL Arena (TUIL Arena II) i Tromsdalen.

La det ikke det være tvil; det som nå foregår i Tromsdalen er imponerende. Her er det snakk om klartenkt byutvikling som har havnet litt i skyggen av de store sentrumsprosjektene.

Storstuen i Tromsdalen kommer til å øke trivsel, engasjement og bolyst for en bydel på fastlandet som er i rask vekst.

Vi snakker om et flerbruks- og aktivitetsanlegg for idrett og kultur som ikke bare er unikt i Tromsø, men som også kan være en inspirasjon for andre idrettslag i hele Nord-Norge. Det som nå er under bygging, vil i tillegg bøte på en belastet hallsituasjon for innendørs idrett i hele Tromsø.

Når anlegget åpner i oktober, er det investert over 300 millioner i kroner i infrastruktur i Tromsdalen. Klubben sier selv at et slikt løft har blitt mulig fordi man har fått til et godt samarbeid med offentlig forvaltning og privat næringsliv.

Få kan unngå å legge merke til hvordan denne utviklingen av idrettsanlegg, for både egne utøvere og barn og unge generelt, står i skarp kontrast til lammelsen hos «storebror» Tromsø Idrettslag på det samme området.

Tromsdalen Ungdoms- og idrettslag (TUIL) fremstår på mange måter som et forbilde for andre organisasjoner. Med relativt små ressurser og en liten administrasjon, hører vi lite sutring og klaging. I stedet har idrettslaget markert seg med en gjennomføringskraft mange kan misunne dem.

Verdigrunnlaget er tuftet på det fineste i den norske idrettsbevegelsen - fellesskap, samhold og nøktern drift.

TUIL eier også Tromsø Camping, der det for tiden skjer en spennende utvikling knyttet til et oppgradert anlegg for reiseliv og turisme.

Så må vi også legge til at fotballklubben TUIL for tiden oppnår oppsiktsvekkende resultater i allnorsk 1.divisjon. Med divisjonens laveste budsjett snuser klubben på kvalifiseringsplasser til eliteserien.

Desto mer skuffende er det at publikum svikter når TUIL spiller sine hjemmekamper. Det er grunn til å minne om at selv om TUIL i utgangspunktet er et bydelslag, representerer klubben også hele Tromsø på en fremragende måte.

Vi oppfordrer hele Tromsø-samfunnet om å slutte opp om TUIL, som mer og mer fremstår som en liten skatt i vår egen by.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse