Annonse

Hva hadde Tromsø vært uten bymåsen?

Jeg har også lagt merke til at denne spesielle formen for fugleliv er noe som besøkende og turister setter umåtelig stor pris på å få oppleve.

Jeg drister meg til å svare selv; ingen verdens ting! Varm om hjertet, på tampen av sesongen, må jeg få rette en stor takk til Tromsø kommune, byens huseiere og spesielt Statsbygg for jobben som gjøres for å bevare mangfoldet i fuglebestanden i Tromsø! Skikkelig fornøyd er jeg med bygget på Mellomvegen, Lærerskolen. Der er jeg så heldig å ha panoramautsikt til arten Larus marinus eller Stormåsen på folkemunne, som i fred og ro har fått utvikle sitt eget fugleberg med sin utrolig festlige storfamilie. Dette er stor stas for en hobbyornitolog med måser som spesialitet!

Til enhver tid i sommerhalvåret bedrives det makalaus fuglesang fra morgen til kveld og natta med, kanskje spesielt på nattestid legger man godt merke til alle fasettene i sangen. Slikt blir man i godt humør av! Å være nabo til dette fenomenet er virkelig en fryd, spesielt når været er godt og man har behov for å få litt luft inn på soverommet eller bare vil sitte ute og nyte sommerdagen! Ikke bare på grunn av den nevnte sang, men også fordi disse fuglene opptrer for oss med diverse akrobatiske stunts. Det kan være seg skiting i vinkel på vinduer og verandaer, punktskiting på trapp og møbler, klaseskiting på forbigående, ja, skiting generelt for skitinga sin del både hist og her. På grunn av dette får også vi utøvd fysisk fostring i form av øvelser som i utgangspunktet kan være veldig bra for folkehelsa, som tøy og bøy, men som altså består av ekstremvasking av vegger og vinduer som i utgangspunktet ikke er tilgjengelig for oss uten lift. Men, men, litt spenning må man jo unne seg i hverdagen. Dette er jo bare skitartig!

Det som gjør meg litt trist til sinns, når jeg tenker meg om, er at befolkninga i andre kystbyer jeg har besøkt i Norge ikke får oppleve dette. Det er litt stusselig å gå rundt i disse byene, det er liksom noe som mangler, uten at man helt kan sette fingeren på hva det er i første omgang. Uansett, de går virkelig glipp av noe som vi i Tromsø antakelig er så heldig å ha enerett på. Gud veit hva de har gjort galt som fortjener å ha det slik? Jeg synes oppriktig synd på dem, stakkars folk!

Jeg har også lagt merke til at denne spesielle formen for fugleliv er noe som besøkende og turister setter umåtelig stor pris på å få oppleve. Jeg har personlig fått med meg at disse sjarmerende vesenene lander midt i matfatet til gjester på uteserveringer, og det syntes helt klart at det blir mottatt med stor jubel og begeistring! Språkkunnskapene mine er dessverre begrenset, men alt tyder på at dette er stort! Tenk for en reklameverdi dette har, helt gratis blir det kringkastet via jungeltelegrafen og sosiale medier ute i den store verden at vi tar ekstremt godt vare på fuglelivet i turistbyen Tromsø. Det er jo magisk!

Så atter en gang, tusen takk, alle dere som bidrar til at Tromsø får fortsette å være annerledesbyen, sett i et fugleperspektiv! Dette gjør byen vår helt spesiell, det hersker det ingen tvil om!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse