Annonse
Hva er det som skjer med politikerne når de går opp Løvebakken og tar plass i landets folkevalgte forsamling? undrer tromsøpensjonist Kjell Sundfær. Foto: Stortinget

Hva er det som skjer med politikerne som ender her?

Det er ikke folkemening og fornuft som reflekteres gjennom disse stortingsvedtakene. 

Hva er det med løvene som ligger foran Stortinget? Påvirker de vurderingssansen til stortingsrepresentantene? Hva overføres fra løvene til politikerne,  når de går inn i Stortinget og tar plass i den folkevalgte forsamling for første gang?  Er det noe magisk? Jeg må bare spørre, siden jeg kan ramse opp saker med forunderlige avgjørelser som blir gjort i Stortinget.

Det er Stortinget som bestemmer i dette landet. Jeg vil nevne noen saker der jeg, og mange med meg, er meget forundret og absolutt overasket, når vi ser hvilke vedtak som fattes. Følg med:

1: DAB innføring som førte til stenging av det riksdekkende FM nettet, påførte den norske befolkningen en utgift på minst 20 milliarder kroner, og setter varslingstjenesten til befolkningen under en krisesituasjon i en uhåndterlig situasjon. Norge er og BLIR det eneste landet i verden som slår av det riksdekkende FM nettet! Dette fører til at stortingets bidrag til plast søppelberget er ganske stort!

2: Militære installasjoner og pengebruk som ikke finner sidestykke i Norges historie. Noe som store deler av befolkningen selv uten politisk ståsted ser på som et uforsvarlig valg av strategi for Norges sikkerhet.

3: Ja som at helikoptrene på Bardufoss skal flyttes til Rygge for å sikre et eller annet mot et eller annet.

4: Nedleggelsen av basen på Andøya for så å flytte overvåkningsflyene til en, (ifølge NATO), uegnet flyplass på Evenes med en fjellvegg som nærmeste nabo.

5: F35 jagerflyene, som sliter med defekte motorer; flyttes fra Bodø til Ørlandet (for å få brukt opp forsvarsbevilgningen?)!

6: Kjøp av fregatter fra Spania med medfølgende evigvarende tilpasningsproblemer, og som aldri har vært fult operativ på grunn av manglende bemanning og ufullstendig utstyr.

7: Kjøp av helikoptrene MH90 fra Italia. En fadese uten sidestykke, så vel økonomisk som leveringsmessig, og hvor helikoptrene ikke kan lande på ujevnt underlag?

8: Deretter har Stortinget bestemt at vi skal ha en Kystvakt uten helikopterstøtte?

9: Sammenslåing av fylker der Troms og Finnmark markerer seg spesielt som storslått siden avstanden mellom Vadsø og Harstad kan sammenlignes med avstanden Oslo- Stockholm eller Oslo-København. Og det er mange saker som ikke ble vurdert før Stortinget vedtok fylkes-sammenslåingen! Her står problemene i kø, både etnisk og rettighetsfordeling.

10: Det skiftes ut strøm målere med en hensikt som ikke er definert, bare en påstand at dette er fornuftig for vår vannkraft produksjon.

11: Bygge kraft kabler til Europa og England for å sende vår natur ut av landet.

12. Overføring av eierskapet av vår el-kraft til EUs energibyrå ACER er vedtatt i Stortinget. Vi har dermed tatt enda et nytt skritt mot EU-medlemskap! Når ikke to folkeavstemminger fikk Norge inn i EU, skal vi nå bli medlem steg for steg ser det ut til.

13. Stortingets presidentskap driver byggevirksomhet uten selv å være klar over at de er prosjekt- og byggeledelse i stortingsgarasjen og postmottaket.

14. Så har vi det at vi skal subsidiere el-bilene til «miljø-vernerne» med noen titalls milliarder.

Jeg kan fortsette med flere saker, men velger å stoppe her før begeret renner over.

Magien til løvene er der absolutt. Som eksempel ser man at selv Frp-politikere kan bli gode Venstre-politikere bare man har gått mellom løvene inn til Stortinget.

Det er ikke folkemening og fornuft som reflekteres gjennom disse stortingsvedtakene. Og det blir nærliggende å sitere vår kjære Arthur Arntzen bevingede ord om at «de mangler bare det lille vettet som skulle styre det store vettet».

Daglig legger NRK dagsrevyen og TV2 samt landets aviser frem reportasjer om hva stortingsrepresentantene driver med i arbeidstid og fritid. At de driver og tafser på hverandre eller sender SMS-er med lugubert innhold er for eksempel ikke tillitsvekkende. Er de beruset av sin posisjon og sin politiske makt? Sunn fornuft bør kanskje deles ut til lunsj i pilleform i kantina i Stortinget.

Jeg vil anmerke at intelligens og boklig lærdom ikke er det samme som visdom. Visdom får man gjerne etter år ute i arbeidslivet - og ikke på politikerskolene i partiene. Likeså er vi forundret over at hukommelsestap er utbredt blant stortingsrepresentantene, Kan dette ha noe å gjøre med de magiske løvene? Folket må ha tillit til stortingspolitikerne, ellers får de finne seg et nytt folk å styre over.

Så hva kan man gjøre, uten å lengte til neste valg? Men hva hjelper det, når partiene skifter ham når de er kommet inn på Stortinget via løvene.

Astrid Lindgren sine ord er fremdeles dagsaktuelle! Sitat på norsk: Når mennesker med makt slutter å høre på folket, da er tiden inne for å bytte dem ut!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse