Annonse
NHO-direktør for Troms og Svalbard, Christian Chramer.

Hva mener Chramer og NHO Troms?

NHO direktør Christian Chramer blir utfordret av LO om oppsigelsene av tariffavtalene i Expert-kjeden.

Når en skal starte med å avlønne folk etter hvor mye du selger ja da snakker vi om tryne-tillegg.
Den 30.mars kunne vi lese på nett hos NRK at leder av NHO Service mener at flere av tariffavtalene har gått ut på dato og at vi vil få flere tilfeller av det som nå foregår innenfor kjeden Expert. Hvor kjeden sier opp tariffavtalen for å erstatte ulempetillegg med såkalte bonuser. Det ønsker seg en mer prestasjonsrettet kultur i virksomheten. 

Er uttalelsene fra NHO Service sin direktør Petter Furulund noe som også NHO Troms og Svalbard står for? 

For i så fall er dette ganske alvorlig. 

NHO er part sammen med forbundene i tariffavtalene de sitter med samme bord som oss i forhandlingene som vil si at de har alle muligheter til å kunne gjøre endringer sammen med motpart om det skulle være noe. 

Tariffavtalene er ikke gått ut på dato. De er forhandla frem gjennom mange år. De sørger for minimumsbestemmelser innafor lønn, bestemmelser om arbeidstid og medbestemmelse gjennom hovedavtalen med mer. 

Det er ikke noe hinder i avtalene som sier at en ikke skal kunne ha en god lønnspolitikk i virksomhetene. Hva er det for noe tull? Dette har en muligheter til i dag. 

Vi minner om at satsene oftest er minstelønn i mange avtaler og at det fint kan både avtales høyere lønn samt bonuser om noen skulle ønske det. 

Det som er striden er tilleggene for ugunstig arbeidstid. Det er det NHO vil komme til livs i sitt utspill. Fordi det koster arbeidsgiversiden alt for mye penger når de skal sende folk på jobb til alle døgnets tider med mer, dette er arbeidstakere som fint kunne jobbet innenfor normalarbeidsdagen. Bonuser erstatter ikke det faktum at folk må jobbe kveld. Disse tilleggene regulerer noe helt annet. 

Vi mener at bonuser isteden for tillegg for ugunstig arbeidstid er reinspikka tøv. 

Når en skal starte med å avlønne folk etter hvor mye du selger ja da snakker vi om tryne-tillegg, ikke hva som er de faktiske realitetene i virksomhetene er. Du kan jobbe ræva av deg for et salg ute i butikken- eller bruke lang tid på kunden for så å ende opp med at kunden ikke kjøper noe. Så kan kollegaen din være den heldige som tok telefonen når kommunen skulle ha nye hvitevarer til den nye fløyen på sykehjemmet. Begge har gjort jobben sin. Hvorfor skal en da avlønnes etter en bonus ordning som er prestasjonsbasert? Hvordan vil arbeidsmiljøet i virksomheten være? Da alle er konkurrenter isteden for kollegaer? 

Hvordan vil dette slå ut på sykefravær? Når ansatte skal stresse seg til salg for å oppnå høyest mulig lønn? 

Bonus gir heller ikke grunnlag for pensjon eller sykepengeopptjening. 

Skulle man fravike fra tariffavtalene mister man også muligheten til AFP med mer. 

Det som hender innenfor kjeden Expert tenderer mot fagforeningsknusing og foregår i land vi aller helst ikke vil sammenligne oss med. 

Derfor lurer vi på om NHO Troms er på linje med direktør Furulund i NHO Service? 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse