Annonse
Foto: Nordnorsk Kunstmuseum

Hva skjer med Nordnorsk Kunstmuseum?

Styret i museet har «løst» direktøren Jéremie McGowan fra sin stilling uten begrunnelse. Det etterfølgende raseriet i media er berettiget, og jeg støtter den sterke kritikken mot styret og prosessen rundt avsettelsen. Å la være å offentliggjøre grunnen til oppsigelsen av Mc Gowan er et brudd på den åpenheten vi rimeligvis forventer i denne saken. En slik maktdemonstrasjon avstedkommer bare fiendskap.

Jeg oppfatter McGowans uttalelse til iTromsø like problematisk som tausheten til styret. Han ønsker å fortsette i stillingen for å føre sin «endringsreise i havn» .

For at han skal lykkes med det, mener han at vedtektene for museet må endres.

Jeg sitter, som mange andre med spørsmål som jeg ønsker svar på, blant annet :

Hvilke vedtekter er det McGowan ønsket å endre?

Ønsket han at museet fortsatt skal organiseres med temporære temautstillinger ved siden av samlingsutstillingen av nordnorsk kunst fra de siste 200 år?

Ønsket han å gjøre museet om til en kunsthall?

Hvorfor har styret unnlatt å offentliggjøre årsberetningen for de to siste årene på museets hjemmeside ?

Fordi saken dreier seg om viktige spørsmål rundt institusjonen Nordnorsk Kunstmuseum, er det nødvendig at vi får fakta på bordet, slik at den diskusjonen som vil og må komme kan foregå på et saklig og sivilisert grunnlag.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse