Annonse
HVA VIL HAN? Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, lurer på hva Rødts Jens Ingvald Olsen. Foto: Nordlys

Hva vil egentlig Rødt?

Jeg må bare unnskylde for at jeg er svært entusiastisk for Tromsøbadet.

Høyre gikk til valg på å bygge Tromsøbadet og ja, vi er entusiastisk for å få det realisert.

Jens Ingvald Olsen kommer i Nordlys 22. juli med et absurd angrep på meg og finansbyråd Jonas Stein. For det første mener han at vår entusiasme for Tromsøbadet setter prosjektet i fare fordi det kan føre til at opposisjonen i kommunestyret ikke vil støtte prosjektet. Er det virkelig blitt slik at opposisjonen ikke kan støtte Tromsøbadet fordi posisjonen er entusiastisk? Høyre gikk til valg på å bygge Tromsøbadet og ja, vi er entusiastisk for å få det realisert.

Jeg håper Rødt vil være med å vedta prosjektet som de, SV og Arbeiderpartiet har vært med å bevilge 30 millioner i planlegging og prosjektering til. Det at Arbeiderpartiet nå har skapt usikkerhet rundt prosjektet med sin kreative økonomiforståelse har kanskje satt Rødt litt i villfarelse for hva de nå bør mene. Rødt er jo som kjent i mot veldig mye, og spesielt saker som byrådet ønsker. At man nå må mene noe uten å ha AP som retningsgiver kan sikkert være en utfordring. Likevel håper jeg de vil være med å bygge Tromsøbadet. Det at tre partier i posisjon ikke er enig i alle saker betyr jo ikke at Rødt ikke kan ha en egen politikk for tromsøbadet.

Videre fortsetter Jens Ingvald sin utrettelige kamp mot kommunens styringssystem, parlamentarisme. Altså det samme systemet som vi har nasjonalt og i de aller fleste andre demokratier i verden. Rødt kan bare fortsette denne kampen, parlamentarismen er nok kommet for å bli, også i Tromsø. Å hevde at Tromsøbadet har blitt behandlet så lukket av byrådet er absurd. Kommunestyret og komiteene har fortløpende fått alle dokumenter og saker etter hvert som de er blitt ferdig saksbehandlet. Akkurat som kommunestyret ville under formannskapsmodellen. Den eneste rapporten som er laget for vedlikeholdskostnader for Alfheim svømmehall er SINTEF byggforsks rapport fra 2009 da Høyre var i opposisjon. I planleggingen av Tromsøbadet er det kun laget et anslag for oppussingsbehovet ved Alfheim svømmehall slik Jonas Stein allerede har forklart. Å ta rykter om en rapport som ikke eksisterer til inntekt for at vi skulle være for en nedleggelse av Alfheim svømmehall er bare frekt. Vi har aldri sagt at Alfheim svømmehall skal legges ned og om det er grunnlag for fortsatt å drive svømmehall på Alfheim er det selvfølgelig en mulighet vi ønsker.

Jens Ingvald drar også inn skytebanesaken som et argument for hvorfor de ikke kan støtte en sak hvor Fremskrittspartiet er uenige med Høyre og Venstre. Vi hadde fremmet et fornuftig forsalg om å flytte skytterne til Simavika, men i et politisk spill velger altså opposisjonen å stemme mot flyttingen. Dette er årsaken til at det fortsatt er skyting i Tromsdalen i dag, og jeg håper man vil tenke litt mer langsiktig under behandling av neste forslag om flytting. 

Jens Ingvald Olsen har slått seg opp i Tromsø-politikken som kommunens vaktbikkje ved å utelukkende kritisere de styrende parti, og spesielt det borgerlige byrådet. Men et parti må jo også fremme hva de er for til tider, ikke bare være i mot. Olsens innlegg viser at det har gått litt for langt hos Tromsø Rødt. Det Jens Ingvald kaller partisjåvinisme er jo i realiteten bare at politikere er for noe. Jeg må bare unnskylde for at jeg er svært entusiastisk for Tromsøbadet. Tromsø Høyre gikk til valg på å bygge Tromsøbadet og vi vil gjennomføre det. Slik er det nemlig å være for noe Jens Ingvald!

Det jeg egentlig lurer på er hva Rødt vil i Tromsøpolitikken, bortsett fra å si nei til det aller meste. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse