Annonse
BEKYMRET: Jeg er bekymret for at de som stemte for utsettelse ikke først og fremst er opptatt av Dansearena nord sitt ve og vel, skriver Kristin Bjørn. Bildet er fra Dansearena nords forestilling Makt og avmakt. Foto: Antero Hein

Hva vil Finnmark Arbeiderparti med Dansearena nord?

17. september ble jeg fungerende styreleder for kompetansesenteret for dans i Nord-Norge. Det skjedde etter en merkverdig og etter min mening foruroligende prosess. Til vanlig har jeg et «hvilende» verv som personlig vara for styreleder, uten å være fast medlem i styret. 17. september skulle Fylkesutvalget (hvor AP har flertall) behandle innstillingen fra hovedutvalget for kultur (som AP leder) om hvem som skal bli den nye styrelederen for Dansearena nord. Den foreslåtte kandidaten var regiondirektør for NHO Arktis, Målfrid Baik. Siden Dansearena nord er finansiert av alle de tre nordnorske fylkene, var forslaget klarert med Nordland og Troms på forhånd. Baik er en profesjonell styreleder, med erfaring fra å jobbe i et felles Troms og Finnmark, hun har gode kontakter i forvaltning og departementskorridorer og kunnskap og interesse for kultur. Et bra valg, vil mange mene, nå når Dansearena nord er godt i gang med arbeidet med å komme på statsbudsjettet. Men i fylkesutvalget foreslår AP å utsette saken! Begrunnelsen er at prosessen har vært for lukket, flere kandidater burde vært med i kampen og at det er viktig å ha en styreleder med bostedsadresse i landsdelen.

Det kommer også fram at Hammerfest AP sterkt ønsker at styreleder skal komme fra vertskommunen Hammerfest, og at hun som stiller forslaget om utsettelse, Sylvi Jane Huseby, selv ønsket å bli styreleder i Dansearena nord forrige gang vervet var ledig.

Jeg er bekymret for at de som stemte for utsettelse ikke først og fremst er opptatt av Dansearena nord sitt ve og vel, men mer ser den veldrevne institusjonen som et godt kort å ha på hånda nå når fylkessammenslåingen snart er et faktum og regionreformen skal settes i verk. At det er posisjonen til Finnmark som skal forsvares, heller enn dansekunsten i hele landsdelen, som faktisk er Dansearena nord sitt mandat.

Kan noen fortelle meg at bekymringen min er ubegrunnet?

Jeg gjør oppmerksom på at dette innlegget står for min regning, og ikke er behandlet i styret i Dansearena Nord.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse