Annonse

Hva vil vi i Åpen folkekirke?

Det er kirkevalg og ikke alltid lett å orientere seg.

Det er tre lister til valg av medlemmer i Nord-Hålogaland bispedømmeråd. Alle listene har forskjellig vektlegging av viktige kirkesaker.

Det store spørsmålet er om vi skal ha ei åpen og inkluderende folkekirke der alle føler seg velkommen, eller om kirka skal henvende seg mer til strengt troende.

I ei åpen folkekirke vil vi ikke måle menneskers tro eller tvil, men at kirka tar imot oss som vi er. Åpen folkekirke ønsker ei kirke som forkynner Guds endeløse kjærlighet. Vi vil ha ei kirke som ikke diskriminerer, heller ikke ved ansettelser. Vi arbeider for at kirkedørene fortsatt er åpne for alle som vil gifte seg, uavhengig av hvem du er og hvem du elsker. Du skal både få tro og elske samtidig. Vi vil ha ei kirke som bekjemper hatprat og fordommer.

Dette er den kirka og det fellesskapet vi i Åpen folkekirke ønsker å bygge videre. Derfor er det viktig å bruke stemmeretten ved kirkevalget.

Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse