Annonse

Hva vil vi i Åpen folkekirke?

Det er kirkevalg og ikke alltid lett å orientere seg.

Det er tre lister til valg av medlemmer i Nord-Hålogaland bispedømmeråd. Alle listene har forskjellig vektlegging av viktige kirkesaker.

Det store spørsmålet er om vi skal ha ei åpen og inkluderende folkekirke der alle føler seg velkommen, eller om kirka skal henvende seg mer til strengt troende.

I ei åpen folkekirke vil vi ikke måle menneskers tro eller tvil, men at kirka tar imot oss som vi er. Åpen folkekirke ønsker ei kirke som forkynner Guds endeløse kjærlighet. Vi vil ha ei kirke som ikke diskriminerer, heller ikke ved ansettelser. Vi arbeider for at kirkedørene fortsatt er åpne for alle som vil gifte seg, uavhengig av hvem du er og hvem du elsker. Du skal både få tro og elske samtidig. Vi vil ha ei kirke som bekjemper hatprat og fordommer.

Dette er den kirka og det fellesskapet vi i Åpen folkekirke ønsker å bygge videre. Derfor er det viktig å bruke stemmeretten ved kirkevalget.

Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse