Annonse
Hålogaland Teater trenger en sjef som evner å skape stor dramatikk på Scene Øst og Vest – og ro i kulissene, skriver Christine Kristoffersen Hansen. Bildet er fra HT-stykket "Hvem er redd for Virginia Woolf" i 2015. Foto: Ola Røe

Hvem kan, vil – og våger?

En av landsdelens største og viktigste kulturinstitusjoner er på lederjakt. Hvem tør overta sjefsstolen på Hålogaland teater?

I november i fjor ble som kjent Inger Buresund avskjediget som teatersjef ved HT. Som en midlertidig løsning overtok da de tre veteranene Kristian Fr. Figenschow, Guri Johnson og Ketil Høegh den kunstneriske ledelsen. HT varslet riktignok allerede under avskjedigelsen at de ville ha en grundig prosess før ansettelsen av ny sjef, men over et halvt år etter Buresunds exit er stillingen ennå ikke engang lyst ut.

Nå begynner det å bli på høy tid.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse