Annonse

Hvem mener DU skal stå utenfor?

Hver høst møter mange tusen barn opp til sin aller første skoledag, fylt av håp og forventninger. Alle har de hver sin drøm. Noen vil bli sykepleiere, andre vil bli politi eller helsearbeider. Felles for alle er at de vil noe med livet sitt. De vil få det til. De vil lykkes. For de fleste går drømmen i oppfyllelse.

Det kan være at innholdet i drømmen har endret seg gjennom 10 års grunnskole, men likefullt kan de aller fleste gå fremtiden i møte, trygg på at livet landet i nærheten av der de siktet.

For noen er det ikke slik. Noen kommer nemlig skeivt ut allerede fra start. Manglende oppfølging hjemme, traumatiske opplevelser og sykdom kan sette en stopper for barns drømmer. Slik vil vi ikke ha det.

I Norge er de aller fleste av oss stolte av fellesskolen. Skolen der alt er gratis. Skolen der alle barn har samme mulighet, uavhengig av økonomi, sosial status eller hvor du bor. Dette er vi enige om alle sammen. I teorien.

Erna Solbergs og Høyres mål er at 9 av 10 skal fullføre videregående skole. Det er det viktigste i høyresidens utdanningspolitikk. 9 av 10.

Politikk for de fleste, men ikke for alle.  Det betyr at de kalkulerer med at et av de forventningsfulle barna ikke skal få oppfylt sine drømmer. Og det synes de er helt greit.

Hva om det ene er ditt barn?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse