Annonse
Det er jo åpenbart at en 16-åring ikke har nødvendig innsikt og kunnskap til å lage de mange uttalelsene selv, skriver artikkelforfatteren om svenske Greta Thunberg. Foto: Scanpix/Reuters

Hvem står bak Greta Thunberg?

Hvorfor er det ingen som spør om hvem som produserer de talene og argumentene som Gretha Thunberg kommer med i sine mange uttalelser om klimaet, og stiller spørsmål ved den skjulte agendaen som disse personene har? Det er jo åpenbart at en 16-åring ikke har nødvendig innsikt og kunnskap til å lage de mange uttalelsene selv.

Er det økonomiske motiver som gjør at disse bakmennene frem-provoserer det sterke engasjementet blant klima-aktivistene? Er det forsker-miljøer som står bak klimahysteriet, for å skaffe store økonomiske midler til sine mange prosjekter? Og hvem finansierer reise og opphold for Greta Thunberg når hun er ute på sine mange reiser?

Hvorfor er det ingen som tar opp atmosfæriske forhold og solens rolle i klimadebatten? Det finnes ingen kjente kilder som kan konkurrere med forhold ved/på solen når det gjelder oppvarming av jorden.

Gjennom hundrevis og tusenvis av år har jorden vært utsatt for kalde og varme tidsperioder, med istider som har kommet og gått. Hvorfor er ikke dette et tema i den pågående klimadebatten? Hva har forårsaket de tidligere klima-endringene? Kanskje er slike klimaendringer en del av jordens naturlige klima-sykluser, styrt av solen og atmosfæren?

Flere internasjonale forskere har kommet med uttalelser og forskningsresultater som dokumenterer helt andre årsaker til klimaendringer på jorden enn hva som påstås av klimakritiske forskere, men disse internasjonale forskerne er blitt mobbet og overdøvet av klimakritiske forskere. Hvorfor får ikke alle forskerne frembringe sine synspunkter og forskningsresultater? Hvilke motiver har klima-kritiske forskere for å hindre andre forskere i å uttale seg?

Hvorfor informerer media (norske aviser og norsk TV) kun ensidig om klimakritiske utsagn og påstander, uten å nevne at det også finnes forskere som har andre synspunkter og kan vise til andre forskningsresultater?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse