Den nye teknologien som snart kan gi deg full oversikt over busstrafikken i Tromsø, har noen "bivirkninger" som reiser alvorlige spørsmål om overvåkning og personvern i arbeidslivet. Foto: Nordlys arkiv

Hvem vokter vokterne?

Dessverre går disse debattene ofte langt over hodet på den jevne borger, hvis vi i det hele bryr oss. Kanskje er det på tide at vi våkner.

Troms fylkestrafikk lover, ifølge Nordlys, at de i løpet av første halvår skal innføre et sanntidssystem for bussene i Tromsø. Systemet skal ved hjelp av en app på telefonen din, eller på skjermer på de største buss-stoppene, vise deg hvor bussen din til enhver tid befinner seg.

På den måten får du vite akkurat når bussen kommer, og om den kommer. Systemet, hvis det virker, vil hilses velkommen og være en stor forbedring av tilbudet for oss som bruker bussen ofte, særlig fordi det klages på mange forsinkelser på noen ruter. Det har i tillegg en rekke andre muligheter.

 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse