Annonse

Hvis folket tør å stole på dem!

Nå har flesteparten av de rød-grønne politikertoppene i Troms og Finnmark sagt at de vil reversere tvangssammenslåinga hvis de kommer til makta. Det vil si hvis folket tror på dem og stemmer dem inn på mandag.

Sp, SV, MDG og Rødt har stått klokkeklar på at de vil reversere tvangssammenslåinga hvis de kommer til makta, mens Ap har vært utydelig og skapt usikkerhet blant folk. For Jonas Gahr Støre har nemlig sagt at hvis Arbeiderpartiet skal reversere fylkessammenslåinga vil de ha både fylkestinget og ordførerne i Finnmark og Troms med på laget. Nå har han fått svar!

ForFinnmark og ForTroms har nemlig spurt alle ordførere- og fylkestingskandidatene i Ap, Sp, SV, MDG og Rødt om de vil gå for en reversering av fylkessammenslåinga hvis de får flertall.

Det kom et rungende ja fra flesteparten av de som står på valg: 63 av 64 førstekandidater til ordførervervet og samtlige fylkesordførerkandidater i Finnmark sier ja til reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark. I Troms er tallet 73 av 87.

Dermed er det klart.

Hvis folk fremdeles mener at de kan stole på Arbeiderpartiet vil de sørge for at det vises på stemmeseddelen.

Men da må det bli et rød-grønt flertall i de fleste kommunene i Finnmark og Troms. Det må også skje i de to fylkestingene. For i og med at det bare er ett fylkesting som skal velges må det også være rødgrønn ledelse i det nye sammenslåtte fylkestinget.

Og hvis det skjer, må det norske Arbeiderparti gå for reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark forutsatt at de vinner stortingsvalget i 2021 eller går i en samarbeidsregjering med de andre partiene som går for oppløsning av tvang.

Slik kan folk i Finnmark og Troms også binde Ap sentralt til masta og sikre en motvekt på venstresiden mot sammenslåingskameratene på høyresiden!

Derfor har det sjelden vært viktigere å gå til stemmeurnene enn nå. Er du for reversering av tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark vet du hva du må gjøre. Er du mot reversering følger du regjeringspartienes sentraliseringspolitikk, og stemmer du ikke taper du muligheten til å påvirke et skjebnevalg for Finnmark og Troms.

Men det er helt opp til deg, det er ditt valg!

Skrevet av ForFinnmark v/Arne Pedersen og Torill Olsen og For Troms v/Bjørn Willumsen og Ingrid Evertsen

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse